KAportal U Zamršju se otvara prvi Centar za mlade u ruralnom području Karlovca | Karlovački informativni web portal

U Zamršju se otvara prvi Centar za mlade u ruralnom području Karlovca

Faze obnove objekta u Zamršju

Udruga “Zvono uz Kupu” (ZUK) koja okuplja mlade u Zamršju otvorit će u petak prvi Centar za mlade u jednom ruralnom području Karlovačke županije.

Zahvaljujući inicijativi mladih i potpori nizozemske zaklade
Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe i Grada Karlovca, obnovljen je Društveni dom u Zamršju kod Rečice. Po riječima predsjednice Udruge Jasmine Cvetković ovo je velik korak za njihov kraj, posebno jer je od oronule kuće nastao multifunkcionalan prostor što je za ovo mjesto – veliko ulaganje u budućnost.
– Radi se o projektu koji je poligon za daljnje djelovanje ZUK-a na ostalim razvojnim projektima, poput projekta obnove Žitnog puta Kupom odnosno izgradnje tradicionalne žitne lađe, promidžbe tradicionalnih pokupskih kuća i drugo, kazala je Cvetković.

Kao što i priliči, otvorenje Društvenog doma koji je, tvrde u ZUK-u, posve legalno i transparentno napravljen, proteći će uz veselu pratnju Tamburaškog orkestra KUD-a Rečica, malog crkvenog zbora Župe Rečica “Iskrice”, Tamburaškog sastava “Rečički sokoli” i domaću zakusku.

 • KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Svaka čast za tako malo mjesto…

  2. Lovac na jelene

   Krasno…ajd da se nije kukalo, nego se radilo.
   Zato čestitke….

  3. Rakovac_do_Pekinga

   Jasmina i ekipa super rade, čestitke i s moje strane

  Odgovori