KAportal U Žakanje stigla norveška investicija od 18,7 milijuna eura - Tvornica peleta i energana na bio masu zapošljavat će 30 ljudi | Karlovački informativni web portal

U Žakanje stigla norveška investicija od 18,7 milijuna eura – Tvornica peleta i energana na bio masu zapošljavat će 30 ljudi

– Do svibnja iduće godine u Žakanju će biti izgrađena tvornica peleta i energana na bio masu u kojoj će posao naći 30 ljudi, najavio je na polaganju kamena temeljca i početku radova na realizaciji trenutno najveće investicije u Karlovačkoj županiji, dioničkog društva u vlasništvu 80 norveških investitora, vrijedne 18,7 milijuna eura, projektni savjetnik Norveškog investicijskog fonda Edin Ališić.

Za realizaciju projekta trebalo je osam godina jer, kako je rekao župan Damir Jelić, najprije je trebalo riješiti problem snage električne energije, pa drvne mase, no sada je sve to iza nas.

– Ova investicija je velika ne samo za našu županiju, već za cijelu Hrvatsku. Postoji efekt, odnosno lančana reakcija kasnije, a to je da postajemo partner za investitore, da na ovakvim projektima možemo dosta naučiti i vjerujemo da naša otvorenost može biti prepoznata i u drugim investicijama, kazao je Jelić.

  • Početku radova prisustvovali su i predstavnici investitora, te premijerka Kraljevine Norveške Erna Solberg  i norveška veleposlanica u Hrvatskoj Astrid Versto.

    KAportal.hr

  • Odgovori