KAportal U utorak u karlovačkoj knjižnici stručno-znanstveni skup i izložba uz 100. obljetnicu rođenja dr. Ljerke Markić-Čučuković | Karlovački informativni web portal

U utorak u karlovačkoj knjižnici stručno-znanstveni skup i izložba uz 100. obljetnicu rođenja dr. Ljerke Markić-Čučuković

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića u utorak će biti održan stručno-znanstveni skup povodom 100. obljetnice rođenja dr. Ljerke Markić-Čučuković.

Dr. sc. Ljerka Markić-Čučuković, rođena Karlovčanka (14. 1. 1919.), jedna je od najvažnijih knjižničarskih stručnjaka prošlog stoljeća. Bila je jedna od osnivačica studija knjižničarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te voditeljica Katedre za bibliotekarstvo.

Organizator događanja je Društvo knjižničara Karlovačke županije u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac, Gradskom knjižnicom “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Zakladnim odborom dr. Ljerke Markić – Čučuković i Komisijom za teoriju i znanstveni rad HKD-a.

  • Početak skupa je u 12 sati, a u 14:40 u Izložbenom salonu Ljudevit Šestić bit će otvorena izložba “Drvo života knjižničarke Ljerke Markić-Čučuković”.

    KAportal.hr

  • Odgovori