KAportal U srijedu prvi svečani koncert Glazbene škole Karlovac uz 214. rođendan, uskoro i promocija čembala | Karlovački informativni web portal

U srijedu prvi svečani koncert Glazbene škole Karlovac uz 214. rođendan, uskoro i promocija čembala

I ove godine Glazbena škola Karlovac pripremila je nekoliko koncerata pod nazivom “Glazbeni listopad” povodom proslave svog 214. rođendana. Održat će se tri koncerta, a svi su besplatni za sve zainteresirane posjetitelje.

Prvi koncert na rasporedu je već u srijedu u Gradskom kazalištu Zorin dom, s početkom u 20 sati. Publici će se predstaviti učenici, studenti i profesori karlovačke Glazbene škole, bogatim i raznovrsnim programom, koji će na najbolji mogući način pokazati svu kvalitetu i raznovrsnost karlovačkih svirača klasične glazbe. Između ostalog, posjetitelji će imati priliku čuti saksofonistu Brunu Bilića, Klaru Sekendek na violončelu, opernu pjevačicu Palomu Pavan, Luciju Klarić, violiniste Joška Stojanova i Ivana Martinovića te profesore Ivora Relića, Dalibora Matešu, Gaja Matića Marovića i Roberta Paića.

Drugi koncert održat će se 23. listopada u dvorani Glazbene škole, a tom prigodom bit će predstavljeno i vrijedno čembalo, stari barokni instrument zahvaljujući kojem će po prvi puta u povijesti u školi početi i satovi čembala.

  • Posljednji koncert također se održava u dvorani Glazbene škole, 25. listopada, a nastupit će ponovno učenici, studenti i profesori škole.

    KAportal.hr

  • Odgovori