KAportal U sklopu projekta pomoći poduzetništvu uređena cesta kod obrta Jaklin u Galović Selu | Karlovački informativni web portal

U sklopu projekta pomoći poduzetništvu uređena cesta kod obrta Jaklin u Galović Selu

Lokalne uprave ne mogu direktno otvarati proizvodna radna mjesta, ali mogu stvarati uvjete za razvoj gospodarstva i pomagati postojećim poduzetnicima. Jedan od takvih projekata je, kako nam je objasnio gradski pročelnik Mladen Rakočević, uređenje pristupne ceste kod Jaklina u Galović Selu.

– Kad smo planirali ovogodišnji proračun, ovaj projekt smo uvrstili kao pomoć poduzetniku koji tamo razvija posao, ima neadekvatan pristup, a posluje dugi niz godina. U javnoj nabavi „Ceste Karlovac su dale najbolju ponudu u iznosu od 125 tisuća kuna s PDV-om, kaže nam pročelnik Rakočevć.

Pristupna cesta u dužni oko 250 metara ovih dana je uređena, asfaltirana, a prije toga i proširena, koliko je to bilo moguće, te je napravljen i potporni zid.

  • – Veći kamioni nisu mogli dođi do naše radione, a sad je znatno bolje. Zahvaljujem gradskom vodstvu i Cestama Karlovac koji su obavile ovaj posao, jako smo zadovoljni, rekao je Tomislav Jaklin, vlasnik tvrtke „Jaklin obrt za mehaničku obradu metala“ koji je tvrtku naslijedio od oca i uspješno je razvija.

    Obrt Jaklin osnovan je 1996. godine i uspješno je prebrodio sve gospodarske nedaće koje su odvijale u državi proteklih desetljeća.

    KAportal.hr

  • Odgovori