KAportal U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Dugoj Resi gostuje Nives Opačić, najpoznatija hrvatska jezikoslovka | Karlovački informativni web portal

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Dugoj Resi gostuje Nives Opačić, najpoznatija hrvatska jezikoslovka

U sklopu „Mjeseca hrvatske knjige“ sutra, 9. studenoga u Dugoj Resi će gostovati Nives Opačić, najpoznatija hrvatska jezikoslovka, znanstvenica, filologinja i književnica.

Dugoreškoj publici ona će uz jezične savjete predstaviti i svoju knjigu putopisa „Malena mjesta srca moga“. Predstavljanje će se održati u dugoreškoj Gradskoj vijećnici s početkom u 12.15 sati, a dobro došli su svi zainteresirani za hrvatski jezik, putopise, povijest, jer Nives Opačić veliki je znalac hrvatske kulture u svakomu smislu te riječi, naročito jezika, od kojega najčešće počinje i završava njezino pisanje. Ovi njezini putopisi pokazuju strast, ali i čašćenje svoje zemlje, svih njezinih dijelova, pokazuju svestrano obrazovanu osobu koja je u sebi nosila tolike čežnje da vidi i doživi mjesta svoje domovine, poručili su iz dugoreške Gradske knjižnice koja je i organizator ovog predavanja i predstavljanja putopisne knjige „Malena mjesta srca moga“.

KAportal.hr

  • Odgovori