KAportal U sedam godina podstanarstva u MORH-ovom stanu nije platio nijednu mjesečnu najamninu - iznosila je svega 91 kunu, pa "narasla" na 145?! | Karlovački informativni web portal

U sedam godina podstanarstva u MORH-ovom stanu nije platio nijednu mjesečnu najamninu – iznosila je svega 91 kunu, pa “narasla” na 145?!

foto: ilustracija

Presudom Općinskog suda u Gospiću, muškarcu iz Otočca je naloženo da Republici Hrvatskoj plati 6.599,67 kuna, kamate na glavnicu duga, kao i 750 kuna sudskih troškova.

Radi se, naime, o zaostacima za najamninu u stanu Ministarstva obrane Republike Hrvatske koji se nalazi u samom središtu Otočca. Koristio ga je od 2003. godine, ali od 2011. godine nije platio niti kune. Cijena mjesečne najamnine je iznosila 91 kunu i sedam lipa, a od prosinca 2014. godine narasla je na 145,14 kuna.

U odgovoru na tužbu najmoprimac je priznao dug, te rekao je da je dug nastao jer je najamninu MORH-u prestao plaćati iz revolta zbog neke druge ovrhe, no na kraju izjavio da će cijelo dugovanje podmiriti – na rate.

  • Sud je zaključio kako je nedvojbeno da je tuženik nepošten od dana stjecanja stečenog bez osnove, odnosno od dana dospijeća svakog pojedinog iznosa mjesečne najamnine. Presuda je nepravomoćna pa je na nju moguće izjaviti žalbu.

    KAportal.hr

  • Odgovori