KAportal U prvih šest mjeseci ove godine evidentirane čak 402 krađe - policija savjetuje kako ne postati žrtvom lopova za vrijeme godišnjih | Karlovački informativni web portal

U prvih šest mjeseci ove godine evidentirane čak 402 krađe – policija savjetuje kako ne postati žrtvom lopova za vrijeme godišnjih

foto ilustracija

Policija i ovog ljeta upozorava građane na masovne krađe koje se događaju za vrijeme ljetnih mjeseci, a najviše ih se odnosi na provaljivanje u kuće, stanove i vikendice.

Naime, na području Policijske uprave karlovačke u prvih šest mjeseci 2018. godine prijavljena su 402 kaznena djela protiv od kojih se 152 odnose na teške krađe i 188 na krađe. Od toga 55 kaznenih djela odnosi se na teške krađe provaljivanjem u kuće, stanove i vikend kuće.

Kako bi zaštitili svoju imovinu PU Karlovačka savjetuje građane da zaključaju vrata, zatvore prozore i balkone, a ključ od vrata ne stavljaju ispod otirača. Također, zamolite susjeda ili prijatelja neka preuzima Vašu poštu i obilazi stan ili kuću, novac i dragocijenosti ne ostavljajte u kući, ako ste duže vrijeme odsutni ostavite ključ od doma osobi od povjerenja, na telefonskoj sekretarici ili na društvenim mrežama ne ostavljajte poruke da putujete.

  • KAportal.hr

  • Odgovori