KAportal U prepunom Zorin domu održana premijera nove predstave Karlovačke plesne reprezentacije "Nuspojavus" | Karlovački informativni web portal

U prepunom Zorin domu održana premijera nove predstave Karlovačke plesne reprezentacije “Nuspojavus”

foto: Igor Čepurkovski

Nakon što je 2017. godine predstavom “Mystery” zaintrigirala i osvojila srca karlovačkih ljubitelja plesa i kazališta, Karlovačka plesna reprezentacija ponovno se okupila ove godine i nakon marljivog rada sinoć u Gradskom kazalištu Zorin dom premijerno izvela svoju novu plesnu predstavu – “Nuspojavus”.

Kako naglašavaju autori – “Nuspojavus” je magična psihoterapija koja nastaje kad sve ostalo zakaže. To je čarolija, tajanstvena terapija pokretom, terapija plesom. Svi prikazani likovi imaju neki oblik problema, anksioznost, narcisoidnost, manjak samopouzdanja, napadaje panike… Realne probleme s kojim su se suočavali ljudi kroz povijest i s kojima se svi ponekad susrećemo. Nuspojavus nam pomaže da se suočimo s njima.

Iako je predstava “teža” nego šareni i razigrani “Mystery”, Karlovačka plesna reprezentacija i s temom vlastitih i tuđih strahova, problema i manjkavosti suočila se u konačnici na vedar plesni način, a reakcije publike pokazuju da će se i za ovu predstavu vjerojatno tražiti karta više za svaku sljedeću izvedbu.

  • Prva od njih na rasporedu je već danas u 20 sati.

    U predstavi plešu Petar Bijelić, Azra Gorić, Katarina Jelenčić, Goran Koprenica, Željka Kostanjšek, Lucija Majetić, Viktorija Paljug, Jasna Pribanić, Ivana Rumenović-Novinić i Petra Sanković. Kostimografija je djelo Morane Petrović, a scenografija Milana Pavića.

    KAportal.hr

  • Odgovori