KAportal U Ogulinu u petak počinje 13. izdanje Festivala bajke - predviđen bogat program u "zavičaju bajke" | Karlovački informativni web portal

U Ogulinu u petak počinje 13. izdanje Festivala bajke – predviđen bogat program u “zavičaju bajke”

Ogulinski Festival bajke, u svojem 13. izdanju počinje u petak i trajat će do nedjelje (od 8. do 10. lipnja). Pripremljen je, najavljuju organizatori, bogat i atraktivan programom koji nastavlja tradiciju jednog od najznačajnijih festivala za djecu svih uzrasta. Održava se u “zavičaju bajke” – rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić u kojem je pronalazila i najviše inspiracije za svoje pisanje.

– U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama, poručuje Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda grada Ogulina.

Više detalja o samom Ogulinskom festivalu bajke, – 13. Ogulinski festival bajke novi je izazov za mene i Organizatore bez granica.  Tijekom tri dana, od 8.6. do 10.6. Ogulin,  u pravom smislu postaje Grad Prijatelj djece. Od svih pristiglih prijava nije bilo lako izabrati programe, radionice, predstave koje će se moći pogledati tijekom tri festivalska dana. Sve predstave su besplatne. Na 6 lokacija ukupno će se održati 22 predstave, 16 pripovijedanja, uz brojne kreativne radionice i ostale  popratne sadržaje kao što je vožnja  turističkim vlakićem Bubi do polaganja ispita za vozačku dozvolu za letenje na metli. Kroz interakciju izvođača i posjetitelja, 13. Ogulinski festival bajke želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog sudjelovanja u pripremljenim programima, otkrio nam je Aleksandar Kovačević, novi umjetnički direktor .

  • Sve informacije o novom izdanju Ogulinskog festivala bajke potražite na službenim web stranicama.

    Turistička zajednica grada Ogulina je u suradnji s Hrvatskim željeznicama osigurala povoljnije cijene karata za dolazak u Ogulin vlakom iz Zagreba i Rijeke.

    KAportal.hr

  • Odgovori