KAportal U Ogulinu jučer izmjeren snježni pokrivač od 21 centimetar - novi rekord za visinu snijega u studenom | Karlovački informativni web portal

U Ogulinu jučer izmjeren snježni pokrivač od 21 centimetar – novi rekord za visinu snijega u studenom

Ogulin – sreenshot www.gledajhrvatsku.com

Jučer je u 7 sati na postaji Ogulin – Žegar izmjerena visina snijega od 21 centimetar što je nova najviša visina snijega za studeni, piše OGportal.

Stari rekord visine snijega u studenom od 20 cm bio je izmjeren 22. studenoga 2015. godine. Osim u gorskoj Hrvatskoj snijeg je padao i u nizinama unutrašnjosti, a na jugu Jadrana bilo je obilne kiše, pa je tako u Makarskoj palo čak 118 milimetara oborine. Na sjevernom Jadranu puhala je olujna bura i u Senju se temperatura zraka kretala oko 5°C, a na jugu Jadrana bilo je olujnog juga, pa je poslijepodne u Makarskoj temperatura zraka dosegnula čak 21°C.

Do petka vrijeme u Ogulinu se neće značajnije mijenjati. Ostat će oblačno uz mogućnost za slabe oborine, a u jutarnjim i večernjim satima treba računati na pojavu magle i poledice. Vjetar uglavnom slab, a temperatura zraka kretat će se između -1°C i 5°C. Za vikend je moguća nova ciklona i oborine.

  • KAportal.hr

  • Odgovori