KAportal U nedjelju u Vrhovcu tradicionalni susret zborova Ozaljsko - lipničkoga dekanata | Karlovački informativni web portal

U nedjelju u Vrhovcu tradicionalni susret zborova Ozaljsko – lipničkoga dekanata

Trinaest godina se u mjestu Vrhovac u ozaljskome kraju, u organizaciji zbora Župe Svetih Kuzme i Damjana, održavaju susreti u čast Svete Cecilije – mučenice i zaštitnice glazbenika, čiji se spomendan slavi 22. studenoga.

Tako će se i ove godine, u nedjelju 25. studenoga od 17 sati u Vatrogasnom domu u Vrhovcu, održati 13. susret zborova Ozaljsko – lipničkoga dekanata (Nadbiskupija zagrebačka).

Sudionici susreta jesu: zbor župe Sv. Vida iz Ozlja, zbor župe Imena Marijinog iz Kamanja, zbor župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Žakanja, zbor župe Svetog Lovre iz Vivodine, zbor župe Uzvišenja Svetoga Križa iz Žavršja, zbor župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Svetica i domaćin zbor župe svetih Kuzme i Damjana.

  • – Svaki župni zbor uz vođenje dirigenta i glazbene pratnje izvodi dva sakralna napjeva, potom slijedi zajednički napjev i prigodne zahvale. Po završetku, naravno po već tradicionalnom običaju, biti će zakuska za sve izvođače i posjetitelje – naglašava u ime organizatora Marina Tržok.

    KAportal.hr

  • Odgovori