KAportal U kompletnu obnovu ide i zgrada Veleučilišta u Meštrovićevoj - radovi vrijedni 6,5 milijuna kuna gotovi do svibnja 2020. | Karlovački informativni web portal

U kompletnu obnovu ide i zgrada Veleučilišta u Meštrovićevoj – radovi vrijedni 6,5 milijuna kuna gotovi do svibnja 2020.

Zgrada u Meštrovićevoj 10, u kojoj su Veleučilište, Centar za socijalnu skrb, različita savjetovališta i udruge, do svibnja 2020. bit će energetski obnovljena, s toplinskom fasadom, PVC stolarijom, kotlovnicom na pelete, solarnim kolektorima za toplu vodu, uređenih sanitarnih čvorova, zamijenjenih instalacija i rasvjete, te unutarnjim i vanjskim prilazima prilagođenim osobama smanjene pokretljivosti.

– Investicija je 6,5 milijuna kuna, prihvatljivi troškovi 6,1 milijun od kojih su bespovratna sredstva EU 3,7 milijuna kuna. Ovim projektom bit će smanjeni troškovi energije, unaprijeđeno stanje u zajednici, te poboljšana kvaliteta boravka u zgradi, kazao je voditelj projekta Robert Vodopić, napomenuvši da je projekt započet u rujnu i trajat će 20 mjeseci.

Za projekt je, po riječima pročelnice Vesne Ribar, u pripremi natječajna dokumentacija pa bi javni natječaj za odabir izvođača radova trebao biti objavljen uskoro.

  • S Gradom je u projektu i Veleučilište Karlovac, koje kreće i u drugi EU projekt Atrij znanja pa će ih, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, usklađivati, ali želja je do 2020. ovaj u Meštrovićevoj završiti.

    – Posljednjih godina Grad je ušao u proces energetske obnove zgrada i sufinanciranja EU projekata – najavili smo već onaj u starom dijelu Gradske knjižnice, dobili smo odluku za zgradu Gradske uprave, pri kraju je obnova škole Tušilović, kandidirali smo projekt za OŠ Braća Seljan i Turanj. Uz energetsku obnovu, važna nam je i ušteda i iduće godine ćemo na javnim zgradama odraditi velik posao, najavio je Mandić.

    KAportal.hr

  • Odgovori