KAportal U Karlovcu 15 polaznika prošlo edukaciju i trening za profesionalne turističke vodiče, s naglaskom na baštini | Karlovački informativni web portal

U Karlovcu 15 polaznika prošlo edukaciju i trening za profesionalne turističke vodiče, s naglaskom na baštini

U cilju podizanja kvalitete usluga interpretacije baštine i vodičkih usluga, Turistička zajednica Karlovačke županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca organizirala je  edukaciju profesionalaca koji se u svom poslu susreću s potrebom interpretacije baštine koju treba prilagoditi različitim ciljnim skupinama. 

Program edukacije obuhvaćao je 40-satni trening, licenciran je od strane udruženja Interpret Europe, a edukatorica je prvi licencirani interpretacijski vodič u Hrvatskoj i autorica tura Secret Zagreb, gđa Iva Silla. Interpret Europe je europsko strukovno udruženje koje okuplja oko 1000 profesionalca s područja interpretacije baštine iz 55 zemalja.

–  U današnje vrijeme većina turista i posjetitelja istinski uživa u upoznavanju novih lokacija, njihove povijesti i kulture, a upravo to je jedan od najčešćih motiva putovanja kod izbora destinacije. No, te povijesne zanimljivosti dojmljivije su ako ih se prezentira tako da izazivaju emociju i potiču interakciju između vodiča i grupe, a ovaj program edukacije upravo ide u tom smjeru. U tom kontekstu možemo reći da se ovim intenzivnim programom želimo prilagoditi današnjim trendovima i ujedno dati tu priliku svima onima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine interpretacije. Krajnji cilj svih ovih aktivnosti je podizanje kvalitete usluga u destinaciji, a interes polaznika pokazao je da smo na dobrom putu, rekla je Dina Begić, direktorica TZ Karlovačke županije.

Grupa od 15 prijavljenih polaznika u Karlovcu s tečajem je počela 16. studenog. Teorijski dio održavao se u prostoru Aquatike i Franjevačkog samostana, a praktični na raznim lokacijama po gradu. Želja je organizatora i polaznika tečaja da se bogatstvo baštine dostojno prenese posjetiteljima kroz zanimljivosti, činjenice, informacije, emocije i doživljaj.

– Ova edukacija nastavak je aktivnosti koje provodimo na području grada Karlovca zajedno sa svim partnerima. Cilj nam je odgovoriti na nove trendove te podići vrijednost i kvalitetu destinacije.  Budući da je edukacija usmjerena na drugačiju, zanimljiviju prezentaciju prirodne i kulturne baštine sigurni smo da će svima koji su sudjelovali pomoći da kvalitetno predstave Karlovac, te da ostvarimo zajednički cilj, a to je zadovoljan gost, izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

  • KAportal.hr

  • Odgovori