KAportal U Karlovačkoj županiji djeluje 40 legalnih obiteljskih domova - provjerite jeste li člana svoje obitelji povjerili u "prave ruke" | Karlovački informativni web portal

U Karlovačkoj županiji djeluje 40 legalnih obiteljskih domova – provjerite jeste li člana svoje obitelji povjerili u “prave ruke”

foto ilustracija Vijesti.hr

Nakon velike tragedije u Domu za starije i nemoćne osobe kod Oroslavlja diljem Hrvatske postavlja se pitanje u kakvim se uvjetima živi u domovima, od ustanova do malih privatnih domova kojih ima posvuda. Problem je dakako u onim nelegalnim koji nemaju dozvole za obavljanje djelatnosti pružanja skrbi starijim osobama i nad njima nema nikakve kontrole, pa je OGportal provjerio kakva je situacija s domovima na području Karlovačke županije.

Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije uputili su dopis sa zamolbom za popisom obiteljskih domova pa se tako može lako provjeriti tko je registriran i radi po zakonu a to je i dobra informacija da bi korisnici takvih usluga ili njihove obitelji mogle sa sigurnošću znati kod koga se nalaze ili u čije su ruke predali člana svoje obitelji.

Iz popisa se može  zaključiti da na području županije djeluje 40 obiteljskih domova s oko 570 korisnika. Evo i popisa svih legalnih obiteljskih domova za starije osobe.

  • KAportal.hr

  • Odgovori