KAportal U Grabriku bageri u pogonu: Počela gradnja nove stambene zgrade, peterokatnice s 54 stana i podzemnom garažom | Karlovački informativni web portal

U Grabriku bageri u pogonu: Počela gradnja nove stambene zgrade, peterokatnice s 54 stana i podzemnom garažom

U karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik nakon podužeg vremena ponovo se gradi i to nova stambena zgrada investitora Odeta d.o.o. Kako saznajemo od predstavnika investitora Vladimira Vukovića, ugovori su potpisani i sve je spremno da u roku od godine dana bude potpuno i opremljena peterokatnica s 54 stana s podzemnom garažom.

Visoki standard gradnje

– Zgrada će imati prizemlje i pet katova, a radi se o visokom standardu gradnje i visokom energetskom razredu zgrade, bit će kompletno izolirana i energetski učinkovita, imat će solarne panela i svoj sustav grijanja na plin a svaki stan ugrađeni kalorimetar, rekao nam je Vuković.

Kako dodaje, stanovi će biti veličine od 55 do 115 četvornih metara, te već ima dosta zainteresiranih za kupnju. Interes ne čudi jer se radi o odličnoj lokaciji u najnovijoj karlovačkoj gradskoj četvrti. Odeta  je prije par godina završila zgradu u Bašćinskoj cesti na Švarči te je bez problema rasprodala sve stanove, tako da nema bojazni da se to neće dogoditi na još atraktivnijoj lokaciji u Grabriku.

Na mjestu nesuđenog Centra s kinom

 • Na istoj je parceli, podsjetimo, prije više od deset godina trebao niknuti stambeno – poslovni kompleks s podzemnom garažom i kinom, međutim, to se nikad nije dogodilo. Prodaja gradskog zemljišta dovela je do sumnji u pogodovanje pa čak i kaznene prijave koja je kasnije odbačena. Vlasnik zemljišta na koncu je odustao od ove investicije te parcelu prodao karlovačkoj tvrtki za gradnju stambene zgrade koju ćemo narednih mjeseci imati prilike gledati kako nastaje.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. Nije li to zemljište čuveno iz afere od prije nekoliko godina, kada je ga tadašnji gradonačelnik prodavao svom kumu koji je dva dana ranije osnovao firmu?

  2. Bas to..Grad prodao ispod cijene a kum preprodao u roku keks za duplo više milijuna. Nije bilo hotmaila ali obrazac je sličan no nitko nije kriv. Pokora 2-3 Očenaša pročelnik završio uspon i to je to. No zemljiste je i predmet sudskog spora s poznatim karlovačkom vulkanizerom i ugostiteljem. Pištolji i čavli su ipak presudili.

  3. Ha gle, kad je na vlasti bio SDP, berem je 100 metara dalje izgrađena zgrada sa tzv socijalnim stanovima, jedina nakon socijalizma, kao i POS zgrada pokraj pruge. Ovo je brutalna privatna inicijativa familije Vuković, sa skupim stanovima i u sprezi s političarima.

   • Pa još ne znamo cijene tih stanova.
    Inače, cijena kvadrata zgrade na Švarči koja se spominje u tekstu i ova koju spominješ kraj pruge, je otprilike bila na kraju ista.
    Problem te zgrade je zemljište, tj. činjenica da grad nije njime upravljao pažnjom odgovornog privrednika
    Sad je to prošlost, nadam se da su riješeni imovinsko pravni odnosi s Plavim.
    Stambena zgrada?
    I još će se grijati na plin?
    A vidite, kad se ima veza, onda nije problem povući plinsku liniju i kraj zgrada koje se na toplanu griju.

  4. Bit će humanitarna cijena za osobe slabijeg imovinskog stanja. Hvala dobročiniteljima.

  Odgovori