KAportal U Grabrik stiže Park budućnosti, ali se ne zna kada - javna rasprava o idejnom rješenju idućih mjesec dana | Karlovački informativni web portal

U Grabrik stiže Park budućnosti, ali se ne zna kada – javna rasprava o idejnom rješenju idućih mjesec dana

– Ne stvaramo jedan park nego parkovno zeleno naselje, novi gradski prostor, ambijent boravka, druženja i godišnjeg, aktivnog dnevnog korištenja, s moćnom slikom te površine koja je do danas ostala toliko velika da i dalje prezentira grad tim velikim dimenzijama. Oduševljeno ćemo prihvatiti sve dobro što u javnoj raspravi bude predloženo, kazala je Dobrila Kraljić iz Studija Perivoj, predstavljajući danas idejno rješenje za Park budućnosti u Grabriku.

Riječ je o 3,5 hektara zelene površine, omeđene vrtićem i školom u Grabriku, vodocrpilištem i ulicama Kralja Petra Krešimira IV. i Bartola Kašića, na kojoj je predviđen park za građane, te park za pse, ograđen i odvojen, u dijelu do pruge, ali dio cjeline.

Onaj za građane imao bi, s vodenim elementima kao zaštitnim znakom Karlovca, višefunkcionalni prostor okupljanja, središnje odmorište, školski i sportski park, nekoliko manjih boravišta, te tematski park u kojem bi, po ideji Udruge Jak kao Jakov, bila zasađena stabla zahvale za ozdravljenje djece koja su bolovala od malignih bolesti, ali i u znak sjećanja na one koji su otišli.

 • O idejnom rješenju svoje mišljenje, primjedbe, sugestije… Karlovčani mogu dati od danas pa idućih 30 dana na web stranici Grada www.karlovac.hr. Nakon što javna rasprava, odnosno, savjetovanje završi, javnosti će biti prezentirano to rješenje, a kada će u parku moći uživati –  ne može se ni nagađati.

  – U 2018. moguće je ishođenje građevinske dozvole, a onda i osiguranje izvora financiranja; pokucat ćemo na više vrata radi zatvaranja financijske konstrukcije, kazala je pročelnica Martina Furdek Hajdin, pozvavši Karlovčane da ih čim više sudjeluje u javnoj raspravi o idejnom rješenju budućeg parka.

  KAportal.hr

 • 7 komentara

  1. mali od karlovca

   Khm, ne velim da su studije nepotrebne, ali da se umjesto svake druge studije novac uložio u obnovu gradskih prometnica i postojećih parkova, grad bio…blago rečeno uređen 🙂

  2. I evo njih sa predizbornim grafičkim prikazima. Sjetimo se samo grafičkog prikaza moćnog hotela na korani prije prošlih lokalnih izbora…

  3. Budući Park budućnosti. U budućnosti. A u njemu svašta nešto. Cijena prava sitnica, kako brat, pokucat ćemo na više vrata. Čija?

  4. djeluje zanimljivo, ali bi se sigurno s vremenom pretvorio u magnet za huligane i narkomane, imajući na umu pažnju koju karlovačkim parkovima posvećuju nadležne institucije…dobra rasvjeta, video-nadzor i neki uslužni objekt, inače nema smisla….Rasvjeta nije ni predviđena, što je smiješno… još na razini idejnog rješenja, koje je netko naplatio..

  5. Kak su super svaki izbori jer njedre razno razne neobavezujuće ideje.
   Inače, na tom mjestu su sada bunari iz kojih crpimo i pijemo vodu.
   Davno sam već pričao da tim bunarima nije mjesto u centru grada i uz prugu koja se prska kemikalijama, a Grabrik ima polupropusnu kanalizaciju.
   Čekam simulaciju nekog novog Hotela Korane, bazena i kina.

  6. A mega parku u Novom centru? Šteta je to idejno rješenje držati u ladici. Kako li se ono zvao? Možda Park prošlosti? Toga ionako nikad dosta. Baš me zanima jeli i to bila kreacija Studija Perivoj (kako slatko).

  Odgovori