KAportal U Galeriji ZILIK večeras u 19 sati otvara se izložba akademskih umjetnika Ane Sladetić i Mirana Šabića | Karlovački informativni web portal

U Galeriji ZILIK večeras u 19 sati otvara se izložba akademskih umjetnika Ane Sladetić i Mirana Šabića

Večeras u 19 sati u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvara se posljednja ovogodišnja izložba vezana uz Zimsku likovnu koloniju ZILIK, a čast da zatvore sezonu pripala je akademskim umjetnicima Ani Sladetić i Miranu Šabiću koji će se na izložbi pod nazivom Sjećanja i putovanja predstaviti karlovačkoj publici izborom recentnih crteža i grafika.

Izložba tematski sjedinjuje izričajno posve različite cikluse dvaju autora, te nas uvodi u područje kolektivne i osobne memorije, relevantnosti uspomena i evokacije putovanja kako onih prostornih u radovima Ane Sladetić, tako i vremenskih u ciklusu radova Mirana Šabića.

Akvareli Mirana Šabića predstavljeni na izložbi tek su dio jedinstvene kolekcije koja je nastala nakon što je autor na tavanu obiteljske kuće pronašao kutiju prepunu uspomena iz djetinjstva. Određeni predmet u pojedinoj zbirci okidač je memorije na jedno iskustvo, sjećanje ili uspomenu. U ciklusu akvarela svaki pojedini predmet detaljno je i precizno naslikan i numeriran, te tematski organiziran po tablama.

  • Za razliku od sistematiziranosti i objektivnosti prikaza u akvarelima Mirana Šabića crtačko-slikarski ciklus Ane Sladetić krajnje je subjektiviziran nizom naznačenih i aluzivnih elemenata koji ostavljaju slobodu vlastitog dovršetka viđenog i percipiranog. Ciklus radova tematski je podijeljen u pet cjelina: Kolovoz, Migranti, Odmor, Praznici i Život. Iako izričajno i tematski različite, cjeline su međusobno povezane sveprisutnom svakodnevnom notom odnosno osjećajima koji se izmjenjuju unutar svakog pojedinca.

    Izložba ostaje otvorena do 25. listopada.

    KAportal.hr

  • Odgovori