KAportal U Dugoj Resi počela izgradnja "Mrežničkog vrta života" - Dom za starije i nemoćne vrijedan 9,5 milijuna eura investicija belgijske tvrtke | Karlovački informativni web portal

U Dugoj Resi počela izgradnja “Mrežničkog vrta života” – Dom za starije i nemoćne vrijedan 9,5 milijuna eura investicija belgijske tvrtke

“Mrežnički vrt života” naziv je velikog projekta izgradnje Doma za starije i nemoćne koji je danas dobio svoj temelj u dugoreškom naselju Tušmer. Podsjetimo, Lindbergh Care Croatia iz Belgije je tvrtka koja je još u proljeće 2017. godine kupila kupila zemljište u Tušmeru, a danas su svečano simboličnim polijevanjem šampanjca na mjestu budućeg doma, i započeli radovi.

Duga Resa će tako dobiti Dom kapaciteta od 151 ležaja i 28 apartmana, a u sklopu kompleksa će kao izdvojeni objekt biti igraonica za one najmlađe. Izvođač radova je karlovačka tvrtka Frak, a sve bi trebalo biti gotovo već do svibnja 2021. godine. Ukupna investicija, javljaju nam ispred Fraka Andreja Fudurić, te investitora Maja Matanić Vautmans, oko 9,5 milijuna eura.

Dom za starije osobe u Tušmeru imat će dodatne sadržaje, restoran i kafić, koji će osim korisnika moći koristiti i posjetitelji. Zajedno s investitorima i izvođačem radove je otvorio gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar. On se još ranije pohvalio kako su gradske službe jako brzo reagirale i odradile potrebne  poslove vezane za projekt,e te istaknuo zadovoljstvo projektom koji će osim potrebnih sadržaja, u Dugu Resu donijeti i nova radna mjesta.

KAportal.hr

  • Odgovori