KAportal U Dugoj Resi javna tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama | Karlovački informativni web portal

U Dugoj Resi javna tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

foto ilustracija

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se svake godine obilježava 25. studenog, Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Duga Resa u suradnji sa Ženskom grupom Karlovac „Korak“ organizira javnu tribinu za građanstvo, koja će se održati u srijedu 27. studenog u 19 sati u Gradskoj vijećnici.

– Predavanje „Nasilje nad ženama“ ispred Ženske grupe Karlovac “Korak” održat će Davorka Bišćan, mag.psych. Predstavit će rad i iskustva ŽGK “Korak” te izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Cilj predavanja je, kroz interakciju sa građanstvom, vidjeti koji oblici ponašanja se prepoznaju kao nasilje prema ženama i nasilje u obitelji te spoznati što kao zajednica možemo učiniti kako bi se smanjila pojava svih oblika nasilja u društvu. Građani će ujedno biti upoznati s kampanjom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama koje počinje 25. studenoga, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, i završava 10. prosinca, Međunarodnim danom ljudskih prava, a koja ističe da je nasilje nad ženama kršenje temeljnih ljudskih prava, kažu nam organizatori.

KAportal.hr

  • Odgovori