KAportal U četvrtak u Knjižnici za mlade radionica "Mentorski programi društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva" | Karlovački informativni web portal

U četvrtak u Knjižnici za mlade radionica “Mentorski programi društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva”

Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX poziva sve zainteresirane zaposlenike i predstavnike organizacija civilnog društva na radionicu pod nazivom “Mentorski programi društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva”, koja će se održavati u četvrtak 14. lipnja s početkom u 14 sati. Radionica će se održati u prostoru Knjižnice za mlade (Banjavčićeva 8).

Cilj radionice je sudionike upoznati s izazovima, mogućnostima i koristima uvođenja društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva. Društveno korisno učenje je nastavna metodologija koja okuplja studente, profesore i zajednicu tako da svi postaju partneri u rješavanju društvenih problema. Ono je oblik iskustvenog učenja, koje ujedinjuje društveno koristan rad i učenje, povezuje obrazovne institucije i organizacije civilnog društva da bi se obogatilo iskustvo učenja i građanske odgovornosti te ojačalo širu društvenu zajednicu. Sudionike će se upoznati s temeljnim pojmovima i metodologijom društveno korisnog učenja i njene primjene, primjerima dobre prakse iz Hrvatske i svijeta te načinima implementacije.

Radionica se odvija u sklopu projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice” (UP.04.2.1.02.0029), čiji je cilj ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, profesora i studenata Veleučilišta radi ostvarenja dugoročnog održivog partnerstva u gradu Karlovcu te uvesti metodologiju društveno korisnog učenja na Veleučilište u Karlovcu sa ciljem poticanja razvoja zajednice i jačanja društvene odgovornosti studenata. Projekt se odvija putem niza edukacija u različitim područjima vezanima uz kulturnu baštinu te jačana vještina za sve ciljne skupine, te javnih rasprava. Voditeljica radionice bit će Nives Mikelić Preradović, profesorica s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja ima dugogodišnje iskustvo u koordiniranju i mentoriranju studentskih projekata društveno korisnog učenja.

  • KAportal.hr

  • Odgovori