KAportal TUŽNA VIJEST IZ ZAGREBA: Preminuo je doajen hrvatskog sportskog novinarstva - Zvonimir Magdić | Karlovački informativni web portal

TUŽNA VIJEST IZ ZAGREBA: Preminuo je doajen hrvatskog sportskog novinarstva – Zvonimir Magdić

Sinoć je u Zagrebu u dobi od 88 godina preminuo Zvonimir Magdić, popularni ‘Amigo’. Riječ je o renomiranom hrvatskom sportskom novinaru i publicistu, koji je po struci bio diplomirani pravnik – prenosimo HZSN.

Sportskim novinarstvom počeo se baviti od 1964., a profesionalno u SN-u od 1. 11. 1971. do 30.4. 1993. godine. Magdić je poznat kao jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva, a najviše je pisao o nogometu.

U četvrtak, na dan kada je Dinamo izborio prvo europsko proljeće od 1970. godine, u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu je predstavljena knjiga o legendarnom napadaču Ici Hitrecu, koju je napisao upravo Magdić.

  • Doajen hrvatskog sportskog novinarstva i publicistike Zvonimir Magdić u spomenutom djelu pod naslovom “Ico Hitrec – hrvatski nogometaš svih vremena” donosi priču o ponajboljem hrvatskome nogometašu prije Drugoga svjetskog rata.

    PRENOSIMO https://www.hzsn.hr/hr/ IZVOR Sportske novosti FOTO Damir Krajač/CROPIX

  • Odgovori