KAportal Turistički vlak Rumobil i ove godine će voziti iz Zagreba i Karlovca za Ozalj - prvi kreće na put 24. ožujka | Karlovački informativni web portal

Turistički vlak Rumobil i ove godine će voziti iz Zagreba i Karlovca za Ozalj – prvi kreće na put 24. ožujka

Turistički vlak Rumobil pokazao se prošle godine kao odličan projekt, koji je u Ozalj doveo nekoliko stotina izletnika svih generacija iz Zagreba i Karlovca pa će na izletničke rute voziti i ove godine. Prvi puta već u subotu 24. ožujka, kada je putovanje posvećeno Slavi Raškaj, jednoj od najvećih hrvatskih slikarica svih vremena.

U sklopu programa „Ožujak – mjesec Slave Raškaj u Ozlju“, po dolasku vlaka u Ozalj bit će organizirana stručno vođena tura „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“,  koja prolazi ozaljskim vidicima na kojima je Slava slikala svoje najdraže motive: Stari grad, Kupu, prirodu, mlinove i seljake te završava obilaskom Zavičajnog muzeja Ozalj, gdje se nalazi spomen zbirka
Slave Raškaj.

Od 19 sati organizirana je projekcija igranog filma redatelja Dalibora Matanića „Sto minuta slave“, u jedinstvenom ambijentu  Zavičajnog muzeja smještenog u Starom gradu Ozlju, nakon koje slijedi razgovor s glavnom glumicom i producenticom Sanjom Vejnović.

  • Ostali tematski vlakovi do 31.kolovoza bit će posvećeni aktivnom odmoru – biciklijadi, nordijskom hodanju, planinarenju, kupanju u Kupi te upoznavanju s kulturnom, prirodnom i povijesnom baštinom ozaljskog kraja kao što su Stare seoske igre u Vrhovcu, Dani vina u Vivodini te posjet pavlinskom samostanu Svetice iz 17. stoljeća, biseru hrvatske kulturne i sakralne baštine.

    Prvi ovogodišnji Rumobil kreće 24. ožujka iz Zagreba u 13:14, a iz Karlovca u 14:20 sati. Povratak iz Ozlja je u 21 sat. Cijena je 40 kuna za relaciju Zagreb-Ozalj-Zagreb, a 20 kuna za Karlovac-Ozalj-Karlovac, dok je putovanje besplatno za djecu do šest godina starosti.

    KAportal.hr

  • Odgovori