KAportal "Turistička patrola" po prvi puta posjetila i Ozalj, svidjela im se "priča" koju nudi, ali pitaju se - gdje gost može prespavati? | Karlovački informativni web portal

“Turistička patrola” po prvi puta posjetila i Ozalj, svidjela im se “priča” koju nudi, ali pitaju se – gdje gost može prespavati?

Kako smo pisali još krajem prošle godine, nakon posjeta Karlovcu i Ogulinu, tradicionalna Večernjakova “Turistička patrola”, koja još od 1975. ocjenjuje turističku ponudu gradova i mjesta na jadranskoj obali, ove godine po prvi puta obilazi i kontinentalne destinacije. Na listi je njih ukupno 30, od čega čak četiri iz Karlovačke županije pa je tako ovog tjedna na red došao i Ozalj.

Ovaj lijepi gradić predstavljen je, kao i ostali gradovi, kroz zanimljivu priču s domaćim ljudima – Ozalj su predstavili Josip Stupić, autor stripa “Čarobnjak iz Ozlja”, poznati pčelar Ivica Štenta, nekadašnji gradonačelnik Stjepan Zoretić, a “dobacili” su ponešto i prolaznici, kako domaći, tako i gosti koji su se zatekli u Ozlju na – pecanju.

Kao pluseve Ozlja, “Patrola” ističe dvorac, Kupu, nedavno pokrenuti Rumobil koji pruža puno zanimljivosti turistima…a kao glavni minus nedostatak smještaja. Gostima Ozlja posebno preporučaju sve što nudi aranžman turističkog vlaka Rumobila, zatim šetnju putevima Slave Raškaj, stripove u centru grada i – kupanje u Kupi. Najbolju ocjenu u deset kategorija, čistu desetku, dobila je gostoljubivost i susretljivost domaćina, a najlošiju, mršavu “šesticu” smještaj, ali i mogućnosti za večernji provod kojih u Ozlju, nažalost, jednostavno uopće nema, te opskrbljenost i mogućnosti shoppinga.

Na kraju – 76 bodova i ne baš visoko 19. mjesto od zasada “obrađena” 23 grada, ali cjelokupna reportaža itekako je pozitivna pa će nesumnjivo privući nove goste u Ozalj. Sedam gradova prije kraja prve kontinentalne “Patrole” (među njima je i naš Slunj), Karlovac zasada drži vrlo dobro šesto mjesto, dok je Ogulin 14.

Paralelno se odvija i predstavljanje najboljih restorana u gradovima i mjestima koje “Turistička patrola” posjećuje. Tu je, pak, na samom vrhu karlovački restoran hotela Korana Srakovčić koji je dobio maksimalnih 100 bodova i dijeli prvo mjesto s osječkim Waldingerom. U Ozlju su posjetili Žganjer i jako im se svidjelo – posebno su predstavili janjetinu, štrudle, dakako i vina, a sa odličnih 95 bodova svrstali su ga, zasad, na četvrto mjesto. Ogulinski “Frankopan” je nisko – na 20. poziciji.

KAportal.hr 

  • Odgovori