KAportal "Turistička patrola" navratila i do Slunja - oduševljeni su prirodom, ali primjećuju nedostatak infrastrukture | Karlovački informativni web portal

“Turistička patrola” navratila i do Slunja – oduševljeni su prirodom, ali primjećuju nedostatak infrastrukture

“Turistička patrola” Večernjeg lista navratila je, nakon Karlovca, Ogulina i Ozlja, i do Slunja. Kao i u ostalim gradovima županije i, dakako, diljem kontinentalne Hrvatske, reporter Srđan Hebar pronašao je niz zanimljivih sugovornika i predstavio Slunj kroz zabavnu i privlačnu priču – od banana, preko graditelja mostova i mostića koji jede maslačak, pa sve do turista koji pitaju kada se gase Rastoke, vrijedi pročitati tekst o ovom lijepom gradiću.

Kao glavni plus Slunja u tekstu se naglašava priroda – tri rijeke, šuma, vidikovci te, naravno, čuvene Rastoke – idealno, ističe se, i za jednodnevne izlete, kao i za odmor na putu prema moru. Minus je, pak, infrastruktura. Čak i do nekih apartmana još se dolazi makadamom, nije potpuno riješena ni kanalizacija, a nedostaje i događanja.

U bodovnoj tablici Slunj nije uspio zaraditi niti jednu najvišu ocjenu (10), ali ima četiri devetke – za gostoljubivost, smještaj, ponudu tijekom cijele godine te inovativnost. Najgore je, pak, ocijenjen u kategorijama “večernja zabava i provod” te “opskrbljenost i shopping ponuda”, gdje je dobio mršave šestice.

  • Restoran “Mirjana” u paralelnom natječaju za najbolji kontinentalni restoran nije baš dobro prošao. Odnosno, kako se u svakom mjestu bira samo jedan restoran već je i taj izbor svojevrsna pohvala, a i kritika Damira Folnegovića je sasvim pozitivna, baš kao i ukupna ocjena (88 od 100 bodova). Ipak, u iznimno jakoj konkurenciji to znači i plasman pri samom dnu ljestvice.

    Ukupno, Slunj je dobio 79 bodova, točno koliko i Ogulin. Karlovac je najbolje prošao kada su u pitanju gradovi u Karlovačkoj županiji sa 83 boda, dok je Ozalj malo zaostao sa 76 bodova. Do kraja “Patrole” ostalo je još šest kontinentalnih gradova, a potom ćemo vas obavijestiti i o konačnom plasmanu naših gradova i restorana.

    KAportal.hr

  • Odgovori