KAportal Tražene predstave Zorin doma - "Još si zelen" gostuje u Turskoj, druge predstave na brojnim hrvatskim gostovanjima | Karlovački informativni web portal

Tražene predstave Zorin doma – “Još si zelen” gostuje u Turskoj, druge predstave na brojnim hrvatskim gostovanjima

Gradsko kazalište Zorin dom po drugi puta bit će gost Turske, odnosno Antalya City Theatrea, koji svake godine u mjesecu travnju provodi projekt “Guest Theatres”, u kojem ugošćuje kazališta iz raznih zemalja. Nakon što je prošle godine u okviru ovog projekta u Antalyji gotovala predstava “Najbolji prijatelji” i oduševila turske mališane, karlovačko kazalište pozvano je i ove godine te će od 19. do 22. travnja u Turskoj gostovati s predstavom “Još si zelen”.

Lutkarski varijete “Još si zelen” (autori i glumci Peđa Gvozdić i Giulio Settimo) nastao je kao želja za buđenjem gotovo svih vrsta lutaka u jednoj predstavi. To je danas već skoro potpuno zaboravljena kazališna forma, a nekoć je uživala veliki interes male i velike publike. Lutkarstvo ne poznaje granice i ono što nam se u životu čini nemogućim u lutkarstvu je moguće. Predstava nastoji prikazati lutke, ali i kazališne i životne mogućnosti i vrijednosti. Intencija je bila upoznati djecu i odrasle sa raznim lutkarskim tehnikama i vrstama lutaka te lutkarstvom provesti publiku kroz svevremensku priču o životu, mašti i djetinjstvu.

Osim ovog atraktivnog inozemnog gostovanja, u travnju ima i dosta hrvatskih gostovanja za predstave i ostale ansamble Zorin doma. Predstava “Važno je zvati se Ernest” već je gostovala u Čakovcu i Varaždinu, “Jaje” na ASSITEJ-u u Bjelovaru, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora u Zagrebu, a “Veliko pužovanje” u Koprivnici. “Važno je zvati se Ernest” gostovat će i u Zadru, “Vanzemaljci” u Vojniću, a “Karlstadt Kunst Cabaret” u Puli, Gospiću i Vodicama. Dodajmo i da je predstav “Dobri čovjek Bažulek” izabrana za 25. Festival glumca, koji će se održati u svibnju.

  • KAportal.hr

  • Odgovori