KAportal Tragedija u D. Zvečaju: Očevidom utvrđeno da je signalizacija ispravna, no da se vozač nije zaustavio na zvučno-svjetlosni signal | Karlovački informativni web portal

Tragedija u D. Zvečaju: Očevidom utvrđeno da je signalizacija ispravna, no da se vozač nije zaustavio na zvučno-svjetlosni signal

– Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 32-godišnjak koji se dolaskom na prijelaz ceste preko željezničke pruge nije zaustavio na zvučno – svjetlosni signal, te je automobil udario teretni vlak koji se kretao iz smjera Zagreba u smjeru Ogulina, navodi policija u svom današnjem izvješću.

Ovo je, naime, zaključak obavljenog očevida na mjestu strašne tragedije koja se dogodila jučer oko podneva na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju. U naletu vlaka tamo su na mjestu poginuli 32-godišnji Karlovčanin i njegova 29-godišnja suputnica.

Nepovratno su otišla dva mlada života, Karlovčani su šokirani ovim tragičnim događajem, a ponovo se otvara pitanje sigurnosti željezničkih prijelaza u Hrvatskoj na kojima se puno prečesto događaju nesreće. Podsjetimo, samo dva dana prije, 85-godišnjak je automobilom prošao kroz zatvorenu rampu željezničkog prijelaza na Orlovcu i pravim čudom preživio nalet teretnog vlaka. Na prijelazu u Donjem Zvečaju dogodilo se više nesreća i definitivno je da se radi o jednoj od “crnih točaka” magistralne pruge. Mještani su u više navrata od mjerodavnih tražili da se željeznički prijelaz dodatno osigura, no to se nije dogodilo.

  • Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik županijske državne odvjetnice, a željeznički i cestovni promet bio je u prekidu u vremenu od 11.59 do 17.58 sati, dodaju još u policiji te najavljuju da će o ovom događaju nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.

    KAportal.hr

  • Odgovori