KAportal HDZ četiri godine traži da im se uvrste iste točke na dnevni red, kao i ispriku | Karlovački informativni web portal

HDZ četiri godine traži da im se uvrste iste točke na dnevni red, kao i ispriku

Kupovina HDZ-ova vijećnika od strane HSS-a, vrijeđanje HDZ-ovih vijećnika na web portalima, ali i zahtjev da se konačno sazna kojim su strankama pripadali članovi Općinskog vijeća na početku mandata, nakon sto dana i sada, na kraju četverogodišnjeg razdoblja. Ovo je, naime, samo dio predloženih točaka dnevnog reda na Općinskom vijeću Bosiljeva koje vijećnik Robert Biturajac i njegov HDZ pokušavaju progurati u raspravu. I to punih četiri godine.

Važno je sudjelovati

Kao tvrde bosiljevački HDZ-ovci, niti jedna točka im nije uvrštena u dnevni red, te tvrde da je sastav Općinskog vijeća tijekom mandata promijenjen na način da su neki njihovi članovi prelazili HSS-u koji je tako, navode, dobio većinu. Kako funkcioniraju stvari na političkoj sceni na razini lokalne samouprave koja realno jedva da ima oko 1.200 stanovnika, plastično pokazuje i situacija uoči proteklih izbora. Neki su HDZ-ovci bili prekobrojni na listi za Općinsko vijeće, pa su dobili mjesto na HSS-ovoj. Ne bi bilo čudno da se dogodi i obratna situacija, važno je sudjelovati…

  • HDZ-ovce posebno boli jedan tekst objavljen na KAportalu, a radi se o pisanju o incidentu na Općinskom vijeću Bosiljeva koji se navodno dogodio još u prosincu 2013. godine. Tada su, tvrdio je HSS-ov predsjednik Vijeća Marijan Mateša, HDZ-ovi vijećnici vikali na sjednici i vrijeđali ga, a činilo mu se i da su bili pripiti.

    Klevetanje na KAportalu?

    Tri i pol godine HDZ-ovci traže ispriku zbog tog, smatraju, “klevetanja” na internetskom portalu, no nitko im se nije ispričao niti, dodaje Biturajac “preuzeo odgovornost”. Stoga smatra da se taj događaj nije dogodio a da je KAportal “lažno izvijestio”. Nakon što mu je autor ovih redaka objasnio da nema nikakve teorije zavjere protiv “sirotog” HDZ-a u Općini Bosiljevo, kao niti novinara na platnom spisku bosiljevačkog HSS-a, možemo se samo ponadati da će zadnja sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu, ona zakazana za 12. travnja biti odrađena u demokratskom ozračju.

    Možda HDZ-ovci čak dobiju i raspravu za svoje 23 točke dnevnog reda, među njima i o onu o događaju prije tri i pol godine. Ako se pomirenje ne dogodi na sjednici imat će još jednu priliku poslije. Naime, nakon sjednice je zakazano i druženje uz večeru u Restoranu “Bosiljevo”.

    KAportal.hr

  • Odgovori