KAportal Točno u ovom trenutku stiglo je proljeće! Dočekali smo ga u pravom proljetnom danu, a ugodno vrijeme se i nastavlja | Karlovački informativni web portal

Točno u ovom trenutku stiglo je proljeće! Dočekali smo ga u pravom proljetnom danu, a ugodno vrijeme se i nastavlja

Točno u trenutku objave ovog teksta, odnosno u 11 sati i 29 minuta službeno je započelo proljeće. Ono kalendarsko kreće tek sutra, no astronomski početak novog godišnjeg doba ove godine pada točno 20. ožujka u 11:29.

Karlovčani su ga dočekali kako se i priliči – pravim proljetnim danom. Temperatura bi danas mogla narasti i do 21-22 celzijeva stupnja, a možda i ponešto više, jer već u 11 sati u Karlovcu je izmjereno vrlo toplih 19.6 stupnjeva, dok je u Ogulinu neznatno nižih 19.1.

U istom ugodnom proljetnom “ritmu” vrijeme će se nastaviti i narednih dana. Toplih i ugodnih, od 20 do 23 stupnja bit će sve do nedjelje, iako neće svaki dan biti i sunčan, no i to je obilježje proljeća. Sunce bi nas trebalo obasjavati veći dio ponedjeljka, utorka, četvrtka i petka – utorak će biti oblačan, ali vjerojatno bez kiše, dok će u subotu pasti i nešto kiše, ali temperatura bi trebala ostati na oko 20 stupnjeva.

  • Zahlađenje bi ipak prema trenutačnim prognostičkim slikama trebalo doći u nedjelju, temperatura će se spustiti na 10 stupnjeva, ali negdje od sljedećg utorka opet bi trebalo biti sunčano i toplo.

    KAportal.hr

  • Odgovori