KAportal To vam je tako u braku! Ovo je trenutak kada je ministrica odlučila nasilje staviti unutar četiri zida | Karlovački informativni web portal

To vam je tako u braku! Ovo je trenutak kada je ministrica odlučila nasilje staviti unutar četiri zida

To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila”, bio je komentar ministrice demografije, obitelj, mladih i socijalne politike Nade Murganić nakon što je Mara Tomašević povukla sve optužbe protiv supruga Alojza Tomaševića.

Bez potrebe za ulaženjem u dublje polemike, Nada Murganić jedna je od onih koja se ne treba brinuti o težini svojih izjava.

To vam je tako u hrvatskoj politici. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima (nepotizmu i uhljebizmu – ako nismo već definirali). Političari vjerojatno imaju svoje razloge. To je politika, zaista ne bismo ulazili u to.

 • Početkom prosinca prošle godine izazvala je bijes javnosti – prilikom posjeta privatnom katoličkom vrtiću u zagrebačkom naselju Kruge za Svetog Nikolu, donirala je paketiće na kojima je pisalo da su za siromašne.

  Nije dobila šibu od Plenkovića, ali to vam je tako.

  To vam je tako u javnom prostoru. U tim medijskim, političkim i građanskim odnosima, to je dinamika u koju ne možemo ulaziti. Ljudi imaju svoje razloge.

  “Meni je žao da bilo koja obitelj dođe u ovakvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja. Trebali su to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih ili bračnih odnosa”, dodatak je izjavi koja može samo obeshrabriti već uplašenog, ohrabriti prehrabrog, ušutkati one koji su zamalo progovorili i dati moć onima koji je samo zloupotrebljavaju.

  Izjava je to koja nadmašuje svaku majicu s pogrdnim riječima, svaku psovku izbačenu nasred trga usmjerenu političaru koji se toga dana osjećao posebno ranjivim…

  Ali to vam je tako. Ovaj mali broj priča u moru njih koji se na dnevnoj bazi zapravo događaju trebali su, prema ministrici Murganić, ostati između njihova četiri zida. Unutar obitelji?

  To su vam i mjesta memorija. Prisjetimo se tako njene sporne definicije obitelji u kojoj bračni par bez djece nije obitelj. Branila se tada da je definicija zbilja bila nespretno složena i manjkava te da je nesavjesno i nenamjerno povrijedila velik broj naših građana.

  “Definicije više nema. Mislim da je zaista korektno to što sam se ispričala. Žao mi je, promakne svakome. Ako ćemo opet samo pričati o definiciji, onda zaista ovaj zakon neće imati budućnost”, komentirala je na upit zar nije vidjela odmah da je definicija manjkava.

  Promakne svakome, to vam je tako.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori