KAportal Tko tu koga (2): Bajagin menadžer tvrdi: Koncert nije bio ni dogovoren pa nije mogao biti ni otkazan!? | Karlovački informativni web portal

Tko tu koga (2): Bajagin menadžer tvrdi: Koncert nije bio ni dogovoren pa nije mogao biti ni otkazan!?

Menadžer srbijanskog rockera Momčila Bajagića – Bajage, Gane Pecikoza, izjavio je za Index da su neistinite priče o otkazu Bajaginog koncerta na Danima piva. Pecikoza, naime, ističe:

– Nitko nije mogao otkazati nešto što nije ni zakazano. Bili smo u pregovorima oko nastupa Bajage i Instruktora u Karlovcu, međutim, oni su se odlučili za drugu soluciju. Nijedan ugovor nitko nije potpisao s organizatorima, tako da je nemoguće da otkažemo nešto za što nismo bili angažirani.

Podsjetimo, službena stranica Dana piva već je dulje vrijeme reklamirala Bajagin koncert kao dogovoren, a informaciju se moglo pronaći i na službenoj stranici Bajage, iako je istina da na njegovim društvenim mrežama koncert u Karlovcu nije bio potvrđen. Na kraju bi na Danima piva tog 3. rujna trebalo nastupiti Hladno pivo, navodno zbog pritiska braniteljskih udruga.

 • Kojih konkretno i iz kojih razloga nije javno izrečeno, iako nije teško pretpostaviti da je riječ o potpunoj izmišljotini da je Bajaga u Kninu pjevao pjesmu sa stihovima “kreće armija srpska, sve će da vas smrska”. Ta tvrdnja potječe iz Zadra, iz tamošnje udruge Zavjet, ali je, zanimljivo, od njih i demantirana uz ispriku Bajagi. Ipak, to nije smetalo opskurne portale i pojedince na društvenim mrežama da nastave dijeliti objavu s tom neistinom pa je danas i poveći broj onih koji sasvim nevino i bez politikantstva vjeruju u tu laž pa se može i shvatiti da su se protivili koncertu.

  Međutim, riječ je, valja još jednom ponoviti – o potpunoj neistini. Uostalom, Bajaga je već dva puta svirao u Karlovcu i oba puta bio je sjajno prihvaćen od karlovačke publike.

  Iako iz tabora srbijanskog glazbenika demantiraju da je ugovor o koncertu bio potpisan, nema sumnje kako je dogovor bio barem blizu i kako su organizatori (nejasno je da li Fest ili Grad, po ne baš razumljivim izjavama dogradonačelnice reklo bi se da je riječ o Gradu) prenaglo i bez imalo razmišljanja nasjeli na staru lažnu priču i pritisak pojedinaca iz braniteljskih udruga, jer u komentarima na odluku o otkazivanju koncerata javljaju se i mnogi branitelji koji se protive takvoj odluci.

  A, kako je dogradonačelnica najavila da osluškuju glas građana, jedino što mogu napraviti da se izvuku iz ove tragikomične situacije do koje nije trebalo ni doći je da se i Karlovčanima i Bajagi ispričaju – novim koncertom u nekom drugom terminu.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Da budemo jasni ukoliko je taj dotični lik pjevao u Kninu tim Knindžama pjesmice kako piše treba ga odbiti za bilo kakvu svirku, no isto tako protiv sam da o bilo čemu i događanjima u gradu odlučuju oni koji su svoj tkz. ratni put dobro naplatili za današnje prilike i ucjenjuju sa koječim a ne ukazuju na probleme u državi jer su skloni trenutnoj vlasti za koju glasaju, ja ne želim slušati Bajagu ali isto tako ustaške poklike Tomsona pa me to nitko ne pita već teroriziraju s njim sve nas, usprkos što nas zbog toga osuđuje čitavi svijet.

  Odgovori