KAportal Tko treba plaćati, a tko ne komunalnu naknadu? Petračić i dalje traži odgovore, ali argumentirane gradskom Odlukom | Karlovački informativni web portal

Tko treba plaćati, a tko ne komunalnu naknadu? Petračić i dalje traži odgovore, ali argumentirane gradskom Odlukom

Gradski vijećnik i predvodnik liste Naš Karlovac Davor Petračić je prije dva tjedna od gradonačelnika Damira Mandića zatražio da argumentira tvrdnje koje po Petračiću, nisu u skladu s Odlukom o komunalnoj naknadi.

Podsjeća da još nije dobio odgovore pa ih ponavlja putem medija, rekavši da je gradonačelnik u svojoj   kampanji isticali otvorenost za komunikaciju, pa se nada da i komunikaciju preko medija priznaje za službenu na koju je obavezno argumetirano pružiti odgovore.

Pitanja su sljedeća:

 • 1.)   Po kojem to članku Odluke o komunalnoj naknadi Hotel Central ne treba plaćati komunalnu naknadu ?

  2.)   Priložiti rješenje gdje se hotel Central u skladu sa Uredbom oslobađa obaveze komunalne naknade (tražio sam sva rješenja o oslobađanju i dobio samo jedno, ali ne za hotel Central)

  3.)   Po kojoj logici i čijem stručnom mišljenju je Hotel Central ruševan objekt ili ruševina?

  4.)   Kojim člankom Odluke o komunalnoj naknadi je ruševni objekt sa građevinskim zemljištem u cijelosti oslobođen od  komunalne naknade?

  5.)   Po kojoj logici nekretnina u Šimunićevoj 2 predstavlja stambeni objekt kada je objekt srušen, a preostalo zemljište je u vlasništvu HDZ-a prema gruntovnom izvadku i nema ga na popisu pravnih osoba koje su obveznici komunalne naknade?

  – Komunalna naknada je u stvari drugi naziv za porez na nekretnine koji se tiče svih nas i koji se ne provodi za sve jednako. Posljedica je da mi ostali koji plaćamo, plaćamo previše, rekao je Petračić te dodao da podsjeća gradonačelnika da ga je javno pozvao i na održavanje Okruglog stola na temu komunalne naknade,  na što također nije dobio odgovor.

  KAportal.hr

 • Odgovori