KAportal TKD Prana predstavio taekwondo u četiri karlovačka vrtića i jednoj osnovnoj školi i oduševio mališane | Karlovački informativni web portal

TKD Prana predstavio taekwondo u četiri karlovačka vrtića i jednoj osnovnoj školi i oduševio mališane

Taekwondo klub Prana započeo je s provođenjem programa “Sportski odgoj predškolaraca i školaraca”. Demonstracije su održane u vrtićima Grabrik, Novi centar, Rakovac i Švarča te u OŠ Švarča. Članovi kluba demonstrirali su djeci osnovne elemente taekwondoa. Program je započeo TKD formom zatim su prikazane nožne tehnike na fokuserima te tehnike probojnosti, odnosno lomovi dasaka koji su oduševili predškolarce. Djeca su se na kraju prezentacije iskušala u poligonima te su velikim pljeskom nagradili  članove kluba.

Ovo je već deveta  godina da klub na ovaj način  provodi promociju taekwondoa kod djece predškolske i školske dobi. Razvojni program je usmjeren na djecu uzrasta od 4 godine te je vrlo važno napomenuti da se trening kod mlađih skupina ne sastoji od borbi i sparinga već od osnovnih sportskih aktivnosti (osnovne taekwondo tehnike, sportske igre, poligoni, zabava), te da je to program  koji nije samo usmjeren na „stvaranje vrhunskih sportaša“ i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta kroz rekreativni sport.

Klub je ovaj program započeo 2008. godine kao prevenciju čestih poremećaja u ponašanju kod djece poput: agresivnosti, hiperaktivnosti, tjeskobe, neusredotočenosti, autsajderskog ponašanja, nedruštvenosti, niske razine samopouzdanja.

  • S obzirom na veliki interes djece klub je formirao još nekoliko dodatnih grupa te se pozivaju svi zainteresirani da se najave treneru kluba Cvitak Goranu na 091 552 0146 ili posjete klub u prostoru u Senjskoj 59.

    KAŠonline

  • Odgovori