KAportal TKD Prana u posjeti predškolcima i osnovcima - oduševili ih atraktivnim demonstracijama taekwondoa | Karlovački informativni web portal

TKD Prana u posjeti predškolcima i osnovcima – oduševili ih atraktivnim demonstracijama taekwondoa

Taekwondo klub Prana započeo je s provođenjem programa “Sportski odgoj predškolaraca i školaraca”. Demonstracije su održane u Osnovnoj školi Švarča, te vrtićima Švarča, Turanj, Rakovac i Dubovac. Članovi kluba demonstrirali su djeci osnovne elemente taekwondoa. Program je započeo TKD formom zatim su prikazane nožne tehnike na fokuserima i tehnike probojnosti, odnosno lomovi dasaka te samoobrana koja ih je oduševila.

Ovo je već deseta  godina da klub na ovaj način  provodi promociju taekwondoa kod djece predškolske i školske dobi. Razvojni program je usmjeren na djecu uzrasta od 3 godine te je vrlo važno napomenuti da se trening kod mlađih skupina ne sastoji od borbi i sparinga već od osnovnih sportskih aktivnosti (osnovne taekwondo tehnike, sportske igre, poligoni, zabava), te da je to program  koji nije samo usmjeren na „stvaranje vrhunskih sportaša“ i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta kroz rekreativni sport.

Klub je ovaj program započeo 2008. godine kao prevenciju čestih poremećaja u ponašanju kod djece poput: agresivnosti, hiperaktivnosti, tjeskobe, neusredotočenosti, autsajderskog ponašanja, nedruštvenosti, niske razine samopouzdanja.

  • S obzirom na veliki interes djece klub je formirao još nekoliko dodatnih grupa te se pozivaju svi zainteresirani da se najave treneru kluba Cvitak Goranu na 091 552 0146 ili posjete klub u prostoru u Senjskoj 59.

    KAŠonline

  • Odgovori