KAportal U TIJEKU Nevjerojatan poduhvat dugoreškog HGSS-ovca: Pliva cijelim tokom rijeke Mrežnice, i to uzvodno | Karlovački informativni web portal

U TIJEKU Nevjerojatan poduhvat dugoreškog HGSS-ovca: Pliva cijelim tokom rijeke Mrežnice, i to uzvodno

Romano Mužak, dugoreški pripadnik HGSS-a i Kluba podvodnih aktivnosti Vodomar i ove je godine odlučio preplivati čitavi tok rijeke Mrežnice. Gotovo nevjerojatan poduhvat je u tijeku.

Podsjetimo, prošle godine on je preplivao Mrežnicu gotovo od izvora (do samog izvorišta nisu mu dali djelatnici MORH-a koji gospodare poligonom Eugen Kvaternik) pa sve do ušća. Sve skupa trajalo je 36 sati, 57 kilometara, 90 slapova… uz dvije pauze od dva sata u vrijeme najvećeg mraka te nekoliko pauta od 5 minuta kako bi uhvatio dah i nadoknadio elektrolite.

Ono što ovogodišnji poduhvat čini ne samo nesvakidašnjim već i nevjerojatnim jest njegova odluka da tok prepliva uzvodno. Krenuo je jutros u 6 sati s Turnja, dugoreškim kupalištem je prošao u 9.40, bosiljevačkim slapom u 11, u Mrežničkom Brigu je bio u 11.55, u Jungle Baru u 12.20, u Mrežničkoj kući u Donjem Zvečaju u 15.15. Sljedeća postaja je u Keićima u Generalskom Stolu gdje će obaviti kraći odmor.

  • – Sve se radi pod motom “Zajedno za Mrežnicu”, a i ove godine ovaj izniman poduhvat okrenut je sprječavanju devastiranja prelijepe rijeke Mrežnice izgradnjom apsurdnih hidroelektrana na njenom toku – kažu u KPA-u Vodomar, koji mu osiguravaju logističku pratnju tijekom ovog junačkog maratona.

    KAportal.hr

    ar

  • Odgovori