KAportal Tijekom noći vatrogasci gasili još one aktivne dijelove požarišta u Pamučnoj - za danas najavljeno čišćenje i policijski očevid | Karlovački informativni web portal

Tijekom noći vatrogasci gasili još one aktivne dijelove požarišta u Pamučnoj – za danas najavljeno čišćenje i policijski očevid

foto Vatorgasna zajednica Karlovačke županije

Požar u nekadašnjem pogonu dorade dugoreške Pamučne industrije lokaliziran je sinoć oko 22.15 sati, a cijelu noć vatrogasci su gasili dijelove požarišta koji su još uvijek bili aktivni.

Na mjestu događaja su ostala 22 vatrogasca s 10 vatrogasnih vozila i to iz DVD-a Duga Resa, DVD-a Belavići, DVD-a Stara Sela, JVP Karlovac, JVP Ogulin, DVD-a Hrnetić – Novaki i DVD-a Karlovac.

– Stožer CZ grada Duge Rese pripremio je operativne snage odnosno komunalne službe koje će danas raditi na raščišćavanju, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

  • Policija je najavila i očevid te kriminalističko istraživanje koje bi trebalo dovesti do saznanja o uzrocima požara.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Duga Resa je lijep gradić i kada vidim ovu fotku iz zraka vidim da se ta Fabrika za kojom svi plaču u 21. stoljeću jednostavno ne uklapa u prekrasan krajolik Mrežnice. To su projekti nekih davnih prošlih vremena koje je vrijeme pregazilo. Radnih mjesta tamo više nema, a i da ima u EU se tvornice grade na rubovima gradova ili u poslovnim zonama izvan gradova, a ne u centru. Slično je bilo i u Karlovcu gdje su tvornice iz središta grada nestale, ali su nastale neke nove na nekim drugim mjestima izvan grada. U Zagrebu, Zadru, Rijeci i drugim gradovima također. Lokacija Pamučne u Duga Resi je prekvalitetna da bi se tamo organizirala i podržavala neka proizvodnja, jer je to lokacija za daleko kvalitetnije sadržaje. Kako bi rekli naši Dalmatinci. To bi sve trebalo “potaracati” i tamo napraviti nešto moderno i kvalitetno što bi podiglo kvalitetu života u gradu na Mrežnici i privuklo nove stanovnike.

    Odgovori