KAportal Teško do posla za neke skupine zanimanja - na karlovačkoj "burzi rada" najviše radnika na proizvodnoj liniji i čistačica, puno i prodavača | Karlovački informativni web portal

Teško do posla za neke skupine zanimanja – na karlovačkoj “burzi rada” najviše radnika na proizvodnoj liniji i čistačica, puno i prodavača

foto ilustracija – Pixabay.com

Među nezaposlenima u Karlovačkoj županiji, njih 5.171, tri najzastupljenija zanimanja su iz tzv. jednostavnih – radnik na proizvodnoj liniji te čistačice. Radnika koji su osposobljeni za rad “na traci” ima 612, dok posao preko “burze” rada traži i čak 452 čistačice.

Među nezaposlenima po brojnosti slijedi skupina uslužnih i trgovačkih zanimanja, odnosno, prodavači, kojih je na Zavodu trenutno 300, iza njih su radnici za pomoć u kući, kojih 182 čeka posao, te 132 ekonomska službenika.

Među zanimanjima nezaposlenih kojih je više od 100 još su samo radnici na razvrstavanju otpada, njih 107.

Na ljestvici najzastupljenijih zanimanja među nezaposlenim osobama su diplomirani ekonomisti, kojih ima 83. Slijede pomoćni kuhar – njih 73, 64 kuhinjska radnika, 60 pomoćnih radnika, 56 ručnih pakiratelja, 52 trgovačka radnika itd.

Od zanimanja nezaposlenih osoba kojih je u evidenciji Zavoda za zapošljavanje po 10 – za manje od toga se i ne vodi ovakva evidencija – upravo toliko je odgojitelja predškolske djece, drvnih tehničara, vodoinstalatera, zavarivača, slastičara, rukovatelja strojem za predenje, prodavača na štandovima i tržnicama, te obućarskih radnika.

KAportal.hr

  • Odgovori