KAportal Teško do posla za neke skupine zanimanja - na karlovačkoj "burzi rada" najviše radnika na proizvodnoj liniji i čistačica, puno i prodavača | Karlovački informativni web portal

Teško do posla za neke skupine zanimanja – na karlovačkoj “burzi rada” najviše radnika na proizvodnoj liniji i čistačica, puno i prodavača

foto ilustracija – Pixabay.com

Među nezaposlenima u Karlovačkoj županiji, njih 5.171, tri najzastupljenija zanimanja su iz tzv. jednostavnih – radnik na proizvodnoj liniji te čistačice. Radnika koji su osposobljeni za rad “na traci” ima 612, dok posao preko “burze” rada traži i čak 452 čistačice.

Među nezaposlenima po brojnosti slijedi skupina uslužnih i trgovačkih zanimanja, odnosno, prodavači, kojih je na Zavodu trenutno 300, iza njih su radnici za pomoć u kući, kojih 182 čeka posao, te 132 ekonomska službenika.

Među zanimanjima nezaposlenih kojih je više od 100 još su samo radnici na razvrstavanju otpada, njih 107.

  • Na ljestvici najzastupljenijih zanimanja među nezaposlenim osobama su diplomirani ekonomisti, kojih ima 83. Slijede pomoćni kuhar – njih 73, 64 kuhinjska radnika, 60 pomoćnih radnika, 56 ručnih pakiratelja, 52 trgovačka radnika itd.

    Od zanimanja nezaposlenih osoba kojih je u evidenciji Zavoda za zapošljavanje po 10 – za manje od toga se i ne vodi ovakva evidencija – upravo toliko je odgojitelja predškolske djece, drvnih tehničara, vodoinstalatera, zavarivača, slastičara, rukovatelja strojem za predenje, prodavača na štandovima i tržnicama, te obućarskih radnika.

    KAportal.hr

  • Odgovori