KAportal Tamburaši KUD-a Sveti Juraj iz Draganića osvojili treću nagradu na 25. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava | Karlovački informativni web portal

Tamburaši KUD-a Sveti Juraj iz Draganića osvojili treću nagradu na 25. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Tamburaški sastav KUD-a Sveti Juraj Draganić osvojio je treću nagradu Hrvatskog sabora kulture na 25. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Sastav iz Draganića natjecao se u kategoriji koncertnih sastava.

Ova velika manifestacija održala se u dvorani Preporod u Dugom selu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a. Nastupilo je preko 350 najboljih hrvatskih tamburaša koji su se natjecali u  nekoliko kategorija, a izabrani su prethodnom selekcijom između 45 tamburaških orkestara i sastava iz 8 hrvatskih županija.

Stručno povjerenstvo koje je odlučivalo o nagradama činili su Ivan Potočnik (predsjednik), Igor Kudeljnjak i Veljko Valentin Škorvaga.

  • KAportal.hr

  • Odgovori