KAportal Svjetski poznata indijska violinistica Anupriya Deotale u subotu će održati koncert u atriju Studentskog centra | Karlovački informativni web portal

Svjetski poznata indijska violinistica Anupriya Deotale u subotu će održati koncert u atriju Studentskog centra

U atriju Studentskog centra Karlovac (Frankopanska 5) u subotu u 19 sati koncert će održati glasovita indijska violinistica Anupriya Deotale. Koncert se održava u organizaciji Studentskog centra, Veleučilišta u Karlovcu i Veleposlanstva Republike Indije u RH, a glazbenica će nastupiti uz pratnju Jivesha Singha na gitari i Soumitsa Paula na bubnjevima.

Anupriya Deotale je kći legendarnog hinduskog pjesnika prof. Chandrakanta Deotalea i vrhunska indijska glazbenica te jedna od rijetkih sjevernoindijskih klasika kao i jedina violinistica međunarodnog glasa u Delhiju. Njezin stil sviranja je jedinstvena fuzija u kojoj kombinira elemente “Gayaki” odnosno vokalnog prikazivanja i “Tantarakari”, tj. instrumentalnih ritmičkih uzoraka. Ujedno je poseban svojom slatkoćom emocionalne dubine glazbe.

Umjetnica je stvorila zavidnu nišu u području fuzije glazbe te surađivala sa brojnim glazbenicima iz Francuske, Njemačke, Španjolske i otoka Reuniona.

  • KAportal.hr

  • Odgovori