KAportal Svirepi ubojica iz BiH u bijegu: Građani zbog straha ne izlaze na ulice - mogao bi opet ubiti | Karlovački informativni web portal

Svirepi ubojica iz BiH u bijegu: Građani zbog straha ne izlaze na ulice – mogao bi opet ubiti

Na području Suhodola kod Tarčina patroliraju brojne policijske snage. Pretražuju se obližnja šuma i napušteni objekti koji se nalaze u blizini mjesta tragedije, dok cijelo to područje nadlijeće helikopter. U potragu su, također, uključeni psi tragači.

Mještani s kojima su razgovarali reporteri Avaza su u strahu i kažu kako cijelu noć nisu oka sklopili, međutim, ističu da se osjećaju sigurnije dok je policija tu.

U Suhodolu su i pripadnici FUP-a, kao i pripadnici policije iz drugih kantona (ZDK, HNK, SBK). Policajci ističu da su na dužnosti sinoć od 19 sati te da niko nije išao kući.

  • U naselju Suhodol vladaju šok i nevjerica. Samo pojedini se mogu vidjeti na vratima kuće, gdje se kratko zadržavaju, a potom se vraćaju u svoje domove. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo danas je raspisala potjernicu za Edinom Gačićem zbog postojanja osnova sumnje da je jučer na području Suhodola, općina Hadžići, počinio ubojstvo.

    Gačić je rođen 1. 9. 1976. godine u Banjoj Luci, s prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic. Podsjetimo, Gačić, koji je sinoć u mjestu Suhodol ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, još je u bijegu, a za njim traga veliki broj pripadnika svih policijskih agencija u BiH.

    Još 1998. godine ubio je suborca Ismeta Gunića, a četiri godine kasnije i svoju majku. Prije šest dana u naselju Podorašac kod Konjica brutalno je ubio Sauda Sultanića i otad je u bijegu.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori