KAportal Proizvođač parketa planira nova ulaganja - u Ogulinu otvara 200 radnih mjesta, u Vukovaru gradi tvornicu? | Karlovački informativni web portal

Proizvođač parketa planira nova ulaganja – u Ogulinu otvara 200 radnih mjesta, u Vukovaru gradi tvornicu?

foto Ogulin u srcu

Tvrtka Bjelin d.o.o. iz Ogulina Darka Pervana, švedskog vlasnika hrvatskih korijena kojeg mnogi nazivaju “kralj laminata”, preporodila je ogulinsku drvoprerađivačku industriju, a već sada, nakon manje od godine dana od preuzimanja tvornice u Ogulinu planira širenje poslovanja.

Po pisanju portala Poslovni.hr,  postoji namjera da ova tvrtka registrirana u Ogulinu novi pogon u kojem bi radilo čak 250 ljudi otvori u Vukovaru, te istovremeno poveća kapacitet ogulinske tvornice koja bi u gradu podno Kleka također dovelo do otvaranja novih radnih mjesta.

Za Poslovni je direktor Stjepan Vojinić rekao da se pismom namjere obratio gradskoj vlasti Vukovara i svim državnim mjerodavnim tijelima, kojim najavljuje moguće ulaganje u drvnu industriju,teško oko 25 milijuna eura.

– U Vukovaru bismo gradili tvornicu s pilanama i finalnim proizvodom do lamela debljine 4 milimetra. Osnovni preduvjet je da nam Hrvatske šume zajamče desetogodišnji ugovor za najmanje 50.000 kubičnih metara hrasta godišnje. Uz pomoć Grada Vukovara trebamo najmanje 100.000 četvornih metara zemljišta za gradnju proizvodne hale, poručuje Vojinić.

Najavljeno ulaganje moglo bi se ostvariti već u sljedećoj godini, no ključna su, prenosi Poslovni dnevnik  dva uvjeta – sirovina i lokacija.

– Obje ovise o raspoloživosti i dostupnosti sirovine. Naša tvrtka ima na godišnjoj razini ugovore za 38.000 kubika hrasta, što će ubuduće zadovoljavati oko 40 posto naših potreba, rekao je Vujinić.

S 50.000 kubika išlo bi se u realizaciju opcije A u okviru koje bi se u Vukovaru izgradio pogon, a u Ogulinu se udvostručila proizvodnja troslojnog parketa s milijun kvadrata na dva milijuna, što bi stvorilo još 200 radnih mjesta.

KAportal.hr

  • Odgovori