KAportal Sve više turista iz godine u godinu posjećuje Karlovac - provjerili smo gdje im se najviše sviđa, a gdje nisu bili zadovoljni | Karlovački informativni web portal

Sve više turista iz godine u godinu posjećuje Karlovac – provjerili smo gdje im se najviše sviđa, a gdje nisu bili zadovoljni

Na jednoj od vodećih svjetskih stranica za turistička putovanja, koja naglasak ima upravo na  savjetima običnih putnika budućim putnicima, Tripadvisoru, te na Booking.comu kao vodećoj internet agenciji za rezervaciju smještaja, provjerili smo što sve veći broj turista koji dolaze u grad na četiri rijeke, misle o smještaju u Karlovcu, odnosno gdje im se najviše sviđa, a gdje baš i nisu bili zadovoljni.

Dobar smještaj, najgora kava?

Na prvom mjestu svakako je hotel Korana Srakovčić. Na Tripadvisoru sve su recenzije novijeg datuma vrlo pohvalne. Goste posebno oduševljava okruženje samog hotela, što i nije čudno budući se nalazi na samoj obali Korane, usred velikog perivoja. Turisti su zadovoljni i osobljem i udobnošću samih soba, a nekoliko ih posebno ističe vrlo udobne krevete što, česti putnici dobro znaju, može imati itekakvu ulogu u ukupnoj ocjeni nekog smještaja. Malih prigovora ima jedino na doručak, koji je prema mišljenju dijela gostiju, preskroman za cijenu hotela, a jedina ozbiljna primjedba stigla je od mađarske turistice koja je inače dala dobru ukupnu ocjenu hotelu, ali ističe da je “kava jednostavno najgora”. Na Bookingu su ocjene malo raznovrsnije, no velika većina i dalje je vrlo dobra, odnosno iznad 8.0. Nešto kritičnije je nekoliko njemačkih i austrijskih turista, iako njihove primjedbe i nisu baš posve razumljive.

 • Od ostalih smještaja najbolje ocijenjen na Tripadvisoru je pansion Šu Šu (gdje bi uskoro, podsjećamo, trebao biti otvoren i novi mali hotel). Posebno se ističu pohvale osoblju koje je očito izuzetno ljubazno, a to pokazuje i koliko je odnos prema gostu važan, jer pansion ima i neke veće nedostatke za današnje vrijeme koje mnogi gosti ističu (prije svega nedostatak air conditioninga), ali unatoč tome daju mu visoke ocjene. Na Bookingu je, pak, najbolje ocijenjen hostel Bedem, za koji praktički da nitko nema prigovora. I ne samo to, već iako su hosteli po prirodi stvari obično namijenjeni onima koji traže najjeftiniji smještaj ili brzo prenoćište, gosti su toliko oduševljeni da ga uspoređuju i s hotelima, a turisti koji su prošli cijelu Hrvatsku ubrajaju ga u jedan od najboljih smještaja u kojima su odsjeli.

  Izraelci na Luščiću

  Velikih primjedbi na smještaj u Karlovcu gotovo da nema. Nekoliko je smještajnih kapaciteta koji su ocijenjeni prosječnim ocjenama, nešto lošije stoji hotel Europa, no on je nedavno doživio temeljitu obnovu, očito ne samo građevinskog tipa, jer nakon relativno skromnih ocjena na Tripadvisoru, nakon obnove stigla je zasad samo jedna kritika, i to od gosta koji je i ranije odsjeo u hotelu i on ističe oduševljenje renovacijama i novim izgledom i atmosferom hotela pa vjerujemo da će i ocjene za Europu rasti. Istinski loše ocjene ima samo jedan privatni apartman na Luščiću – nije ih puno, jedna je stigla iz Izraela, a jedna iz Nizozemske, no obje su vrlo loše pa je za nadati se da će i vlasnici uzeti u obzir mišljenje gostiju.

  “Kod Alberta”

  Jer, koliko je važno svidjeti se gostima možda najbolje pokazuje suprotan primjer – najbolje ocijenjen na Bookingu je apartman “Albert” u središtu Karlovca, koji za apartman izvan jadranske obale ima izuzetno velik broj recenzija, čak 103. I sve redom su izuzetno povoljne i pohvalne. Jasno, tako velik broj recenzija i uzrokovan je pohvalama, jer u današnje vrijeme za mnoge putnike upravo su internet stranice prvi način informiranja o tome gdje pronaći smještaj. Vlasniku ovog apartmana to se itekako isplatilo, jer primao je goste od SAD-a, preko cijele Europe i Izraela, do Australije i Kine. I dobio nove odlične recenzije.

  KAportal.hr

   

 • Odgovori