KAportal Sve bliže karlovački filmski festivali mladih - ove godine atraktivni popratni programi na sve četiri rijeke | Karlovački informativni web portal

Sve bliže karlovački filmski festivali mladih – ove godine atraktivni popratni programi na sve četiri rijeke

Karlovac u rujnu postaje središte srednjoškolskog filma – 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival održat će se od 12. do 16. rujna u gradu na četiri rijeke. Natjecateljski program koji uključuje 71 naslov, bit će već tradicionalno prikazan u Gradskom kazalištu Zorin dom, privremenom karlovačkom domu ovih filmskih manifestacija.

A, pored natjecateljskog dijela programa, sve zainteresirane uskoro očekuje i izuzetno bogat popratni program za sve uzraste. Važno je naglasiti i da će večernji program biti održan na najljepšim, redom nekonvencionalnim kino lokacijama: obalama Korane, Mrežnice, Dobre i Kupe! Naime, osim
u Karlovcu (Korana), ove godine s mladim filmašima družit ćemo se i u Dugoj Resi (Mrežnica), ali i otkriti stare utvrde Karlovačke županije – dvorac Novigrad na Dobri i Stari grad Ozalj (Kupa).

Jedan od popratnih programa, „Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?“ uključuje danas priznate autore i autorice koji su svoj filmski put i uspjeh započeli upravo na Filmskoj reviji mladeži (ili pak na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece). Ove godine kao nekadašnji laureati Revije bit će predstavljeni mladi redatelji Čejen Černić i Goran Ribarić.

  • Pored toga, program “Najbolje iz dječje filmske kuhinje”, ukazat će one autore i autorice, koji su svoj filmski uspjeh ostvarili još prije srednjoškolske dobi.

    KAportal.hr

  • Odgovori