KAportal Susjed iz pakla ponovo jaše: Unatoč sudskoj zabrani i dalje uništava ograde, cvijeće, voćke i prijeti: Sve je moje, i kuću ću ti uzeti | Karlovački informativni web portal

Susjed iz pakla ponovo jaše: Unatoč sudskoj zabrani i dalje uništava ograde, cvijeće, voćke i prijeti: Sve je moje, i kuću ću ti uzeti

foto ilustracija – Pixabay.com

Karlovčanka na svojem posjedu u Svetičkom Hrašću ima susjeda kakvog nitko ne bi poželio, već suprotno, možda bi od njega pobjegao glavom bez obzira. Naime, u stanju rastrojenosti joj je srušio četiri drvena stupa, pokidao pletenu žičanu ogradu kojom su ti stupovi bili povezani, posjekao dva stabla jabuke (prije toga je pobrao plodove) i grm jorgovana, te iskopao posađeno ukrasno cvijeće.

– Sve je to moje, a i kuću ću ti uzeti, kazao joj je.

Ona je pozvala policiju i tužila ga je, a sud mu je ovih dana naložio da tužiteljici vrati oduzeti posjed i uspostavi ranije posjedovno stanje, te mu se zabranjuje svako takvo i tome slično smetanje posjeda tužiteljice, i nalaže mu se platiti troškove parničnog postupka u iznosu od 2.900,00 kuna.

  • No, ovo nije prvi takav slučaj. Ranije je maltretirao njezinog supruga, koji je nedavno preminuo. Prije četiri godine je razbacao kamenje i iščupao međnu oznaku, te mu je i tada naloženo da vrati oduzeti posjed i zabranjeno mu je slično smetanje ubuduće. Godinu kasnije dogodilo se isto. Srušio je betonske stupove i žičanu ogradu te ih bacio na hrpu na nekretninu tužitelja, te mu je opet naloženo vraćanje posjeda i zabranjeno takvo ili sličnom smetanje posjeda ubuduće.

    Krajem iste godine ista priča. Srušio je betonski stup i iskidao žičanu ogradu, te polomio dvije mladice šljive i dva grma lijeske, a sud mu je, dakako, zabranio takvo ili slično smetanje ubuduće, te mu naredio uspostavu ranijeg posjedovnog stanja.

    I opet, nakon ovog četvrtog puta, sud mu je zabranio takvo ponašanje i naredio mu uspostavu ranijeg posjedovnog stanja. Pitanje je koliko će izdržati.

    KAportal.hr

  • Odgovori