KAportal Suradnja uspješnih - suvremena glazba i arhitektura, svjetski cijenjeni LED i Aquatika zajedno 17. lipnja | Karlovački informativni web portal

Suradnja uspješnih – suvremena glazba i arhitektura, svjetski cijenjeni LED i Aquatika zajedno 17. lipnja

Znali smo od samog starta da jubilarni 10. LED Fest želimo obilježiti i pronalaskom i predstavljanjem novih lokacija u gradu. Pričalo se o mogućnosti privremenog oživljavanja kina Edison, ozbiljno smo “zagrizli” i za vojarnu u Luščiću, bilo je još dosta prijedloga i ideja, a onda je netko rekao “pogledajte trg kod Aquatike” i iste sekunde bilo je jasno da je to idealan prostor za jednu LED večer, ističe Domagoj Šavor, jedan od vodećih ljudi LED kolektiva i organizatora LED festivala, koji u svom desetom izdanju Karlovčanima i gostima našeg grada donosi niz zanimljivih događanja, a sve će kulminirati pravim svjetskim partyjem uz Iana Pooleya i Route 8, na Kinološkom 8. srpnja.

No, ništa manje zanimljivo neće biti 17. lipnja na trgu Aquatike, uz još jedan sjajan lineup, ali i neobičan, iako ni slučajno ne i neprikladan spoj.

– Spoj suvremene glazbe i suvremenog prostora nešto je što nam je vrlo privlačno i vjerujem da će biti i posjetiteljima. Treba reći kako je program pomno biran, tako da zadovolji i naše stalne goste, ali i širu publiku, koju ne očekuje prenapadan techno ili house udar, već, naprotiv, odličan koncert vrsnih bendova i izvođača, najavljuje Šavor.

 • Ideju su objeručke prihvatili i u Aquatici, čija ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš kaže kako nije ni trenutka dvojila kada su joj izložili ideju.

  – Odmah mi se sve to jako svidjelo. Jednako kako Domagoj kaže da ovim žele LED Fest približiti i malo široj publici, tako i Aquatika od početka želi svoja vrata, a pod time mislim na sve prostore, otvoriti svima. Dakako, uz neke shvatljive uvjete. Aquatika je moderan i urban prostor i svi s takvim programima ovdje su dobrodošli. Kvalitetna glazba je također dobrodošla, a kad ti netko dođe s već gotovom i odličnom pričom kao što je to učinila ekipa iz LED kolektiva, nije bilo puno razmišljanja, ističe ravnateljica Aquatike.

  Na trgu Aquatike 17. lipnja nastupit će Kozmodrum, zagrebački bend koji briše granice između koncertnog i DJ nastupa, ulazeći duboko u korijene elektroničke glazbe, a Šavor naglašava kako je riječ o jednom od trenutno najperspektivnijih hrvatskih bendova s iznimno kvalitetnim glazbenicima. Zarkoff iz Siska iznimno je zanimljivo ime koje možemo svrstati u elektro-avangardu i njegov će nastup također biti privlačan svim ljubiteljima dobre glazbe. Zagrebačka DJ-ica Maja Pa svojom će širokom glazbenom selekcijom završiti večer u energičnom i plesnom tonu. Tu su, dakako, i domaće snage, Tekitoka s deep, minimal i neuro dnb setom, te Kodin koji je zadužen za intro.

  Sve će potrajati od 20 sati pa do 2 ujutro, a za 30 kuna, koliko je cijena ulaznice, svi posjetitelji dobit će i besplatan ulaz u Aquatiku, ali samo do 23 sata. Dobra zabava je zagarantirana za sve, a nakon što u šali pitamo hoće li buka smetati ribe, ravnateljica ima spreman odgovor:

  – Neće. Ovo neće, puno više me brine kako će preživjeti Dane piva, kaže Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica ustanove koja je golemi hit i daleko izvan granice Hrvatske, a nakon konzervativnih procjena o 12.000 posjeta godišnje i njenih, po mnogima, preoptimističnih najava da garantira 35.000 gostiju u godinu dana – za samo pet mjeseci ove godine Aquatika je imala više od 50.000 gostiju iz cijelog svijeta!

  Nakon odlične glazbene večeri na trgu Aquatike, after party bit će na Maloj sceni Hrvatskog doma. Prije velikog završnog tuluma na Kinološkom, u okviru 10. LED Festa održat će se još i glazbene večeri u Radićevoj (Galerija ZILIK) 4. srpnja i kod spomenika antifašističkoj borbi 6. srpnja.

  KAportal.hr

 • Odgovori