KAportal Sumnja u nezakonitost rada? Unutarnja kontrola "češlja" poslovanje službenika u ogulinskoj ispostavi Porezne uprave | Karlovački informativni web portal

Sumnja u nezakonitost rada? Unutarnja kontrola “češlja” poslovanje službenika u ogulinskoj ispostavi Porezne uprave

Porezna uprava u Ogulinu – foto Google Map

Zbog sumnje u zakonitost rada nekog od zaposlenika, u ogulinskoj ispostavi Porezne uprave -Područnog ureda Karlovac Porezne uprave u tijeku je unutarnji nadzor, javlja OGportal.

Gradom podno Kleka proširila se priča u nepravilnosti pa su se novinari upitom obratili službi za informiranje Porezne uprave koja je potvrdila da je u tijeku postupak.

– Porezna uprava, između ostalog, provodi unutarnji nadzor zakonitosti rada i pravilne primjene propisa radi ujednačavanja postupanja službenika Porezne uprave te sprječavanja, otkrivanja i utvrđivanja kršenja zakona i pravila struke od strane službenika Porezne uprave. Postupak unutarnjeg nadzora zakonitosti rada službenika u Područnom uredu Karlovac, Ispostavi Ogulin je u tijeku, a ukoliko se utvrde nepravilnosti u radu službenika pokrenut će se postupak zbog povrede službene dužnosti, stoji u odgovoru.

  • Kako se dodaje, državni službenik obvezan je pri obavljanju svojih dužnosti postupati u skladu s načelom zakonitosti i zaštite javnog interesa i zabranjuje mu se zlouporaba ovlasti u postupanju prema strankama i suradnicima. Državni službenici odgovaraju za povredu službene dužnosti, ako provjerene poslove ne obavljaju savjesno, stručno i u predviđenim rokovima, ako se ne pridržavaju Ustava, zakona i drugih propisa ili pravila o ponašanju za vrijeme službe ili u vezi sa službom.

    KAportal.hr

  • Odgovori