KAportal U subotu u Ozlju dječja biciklijada, 8. Oldtimer desant i 4. izložba čipke - turistički vlak vozi iz Zagreba i Karlovca | Karlovački informativni web portal

U subotu u Ozlju dječja biciklijada, 8. Oldtimer desant i 4. izložba čipke – turistički vlak vozi iz Zagreba i Karlovca

Ljubitelji prirode, rekreacije, ali i starih vozila, ovog vikenda imat će puno razloga za posjet Ozlju. U subotu izletnički vlak Rumobil vozi iz Zagreba i Karlovca u Ozalj na 8. Oldtimer desant, manifestaciju koja još od 2008. povezuje velik broj oldtimer klubova iz Hrvatske i inozemstva u susretu na obali rijeke Kupe u Ozlju. Više od 150 oldtimera doći će i ove godine na Gradsko kupalište u Ozalj, a kao i svake godine, očekuje se i velik broj individualaca. Na Gradskom kupalištu nudit će se i proizvodi lokalnih OPG-ova, a posjetiteljima se preporučuje i posjet stalnom postavu radova slavne Slave Raškaj, obilazak Zavičajnog muzeja i razgledavanje Starog grada Ozlja.

U subotu u 15 sati, pak, počinje i Dječja biciklijada koju tradicionalno organizira Društvo Naša djeca Ozalj. Start je u centru Ozlja, a trasa vozi okolicom grada sa završetkom na Gradskom kupalištu.

Napokon, u 18 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj svečano će biti otvorena 4. izložba čipke u okviru Sprang vikenda. Jalba se stoljećima izrađivala u mjestu Trg pored Ozlja prastarom tehnikom izrade “sprang” i uključena je na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.

  • Polazak turističkog vlaka Rumobil je u 11:40 s Glavnog kolodvora u Zagrebu sa stajanjem u Karlovcu. Povratak prema Zagrebu (također sa stajanjem u Karlovcu) je u 21:15. Cijena povratne karte iz Zagreba je 40, a iz Karlovca 20 kuna, dok djeca do šest godina starosti putuju besplatno.

    KAportal.hr

  • Odgovori