KAportal U subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma premijera plesne predstave inspirirane Teslom - "Svjetlo i voda" | Karlovački informativni web portal

U subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma premijera plesne predstave inspirirane Teslom – “Svjetlo i voda”

U subotu u 20 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma na rasporedu je premijera plesne predstave “Svjetlo i voda”, koju su tijekom rada na predstavi mogli u svojevrsnom “work in progress” izdanju vidjeti ljubitelji plesa u Karlovcu, Zagrebu i Rijeci, a gostovala je i na međunarodnom plesnom festivalu u Portugalu. Sada će Karlovčani moći vidjeti i službenu premijeru predstave.

Svjetlo i voda je multidisciplinarna plesna predstava i instalacija, potaknuta dalekosežnim vizijama Nikole Tesle. Kao dvije temeljne životne supstance, svjetlo i voda su ovdje doživljeni pokretom u kojem je tijelo provodnik energije kojom misli, stvara i konačno – povezuje se i djeluje s drugima. Predstava je stoga produkt intenzivnog rada i suradnje plesača, video umjetnika i glazbenika u procesu oblikovanja motiva frekvencije, vibracije, rezonancije, magnetskog polja, titraja energije te dualnosti pozitivnog i negativnog. Rezultat je predstava koja poziva publiku na pokušaj doživljaja Teslinog uma.

Koncept i koreografija djelo su Melite Spahić Bezjak, uz koju pleše Maja Drobac. Glazbeni dio izvode Ana Horvat, Deborah Hustić i Valent Samardžija, scenografiju je osmislio Jeffrey James, a predstavi su još radili Marina Petrović, Majda Džanić Bogojević, Saša Bogojević, Ivana Slunjski, Ivana Francišković Olrom i Denis Stošić.

  • KAportal.hr

  • Odgovori