KAportal U subotu ispred i na Maloj sceni Hrvatskog doma KA-MATRIX organizira cjelovečernji program | Karlovački informativni web portal

U subotu ispred i na Maloj sceni Hrvatskog doma KA-MATRIX organizira cjelovečernji program

KA-MATRIX u suradnji sa zagrebačkim AKC Attack! organizira u subotu 11. studenog, s početkom u 20 sati, večernji program ispred i na Maloj sceni Hrvatskog doma, koji se sastoji od plesnog performansa, spoken word dijela Open Mike i dub DJ seta Jahstice Sound.

Plesnim performanceom “Both shadow and light” karlovačka performerica Magmatikka predstavlja novu koreografiju za koju je pripremljena originalna scenografija, video i glazbena podloga. Solo performans koji kombinira ples, poi performance art i glumu, a kroz izvedbu kao medij koristi manipulaciju objekta, pokret i dramski izričaj. Kroz eksperimentalni improvizirani nastup autorica u svom stvaralačkom procesu istražuje sfere pokreta u igri svjetla i sjene odnosno pokazuje put svog osobnog razvoja kroz otkrivanje funkcije i manipulacije objektima. Performance, zvuk, video i scena nastali su kroz kolaborativni rad više autora.
Performance će sa svojim spoken word otvoriti Eamonn Shanahan.

Drugi dio programa, Otvoreni mikrofon / OPEN MIKE, sastoji se od autorskog čitanja poezije.
Riječi nisu nastale kako bi bile samo ispisivane na tisućama stranica bijelih papira, ili zato da stoje u knjigama na prašnjavim policama, one su tu da se izreknu, da se prenesu, da stvaraju mostove između slušanih i slušača, da probude, da potaknu, da izlude, da zamisle. Mikrofon u ruke! U OPEN MIKE čitanju mogu sudjelovati svi koji žele ili se pojave, bilo izvedbom autorskih materijala ili obazrivim slušanjem. Od gostiju se očekuju nastupi Borisa Kvaternika, Vedranu Pavlek, Gorana Zajčeka, Maria Stojanovića i Anitu Jeznu iz Zagreba. Program se zatvara dub slušaonom Jahstice Sound.
Open Mike i nastup Jahstice Sounda dio su programa ReaWL Tour.

 • Program
  21:00 Eamonn Shanahan
  21:30 performance Both Shadow and the Light
  22:00 Open Mike
  23:00 Jahstice Sound

  KAportal.hr

 • Odgovori