KAportal U subotu u Ateljeu suvremenog plesa na Korzu javna prezentacija vertikalnog plesa u Hrvatskoj | Karlovački informativni web portal

U subotu u Ateljeu suvremenog plesa na Korzu javna prezentacija vertikalnog plesa u Hrvatskoj

U subotu u 11 sati u Ateljeu suvremenog plesa (Free Dance, P. Zrinski 15, Karlovac) održat će se javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia  autorice Marije Šćekić, začetnice vertikalnog plesa u Hrvatskoj.

Vertical Dance Platform Croatia se odvija u okviru međunarodnog projekta pod nazivom Vertical Dance Forum, sufinanciranog sredstvima programa Europske Unije (Kreativna Europa 2017-2019).  Prezentacija je namijenjena široj javnosti, umjetnicima, plesačima, sportašima kao i predstavnicima lokalnih i regionalnih samouprava, turističkih zajednica, ravnateljima kazališta te voditeljima kulturno-umjetničkih institucija s otvorenim pozivom na suradnju i suorganizaciju glavnog VDP eventa u rujnu 2018 u Zadru.

Na kraju predavanja, bit će prikazan kratki autorski film Marije Šćekić pod nazivom “Babine suze”, posvećen Mariji i Josipu Ramić (posljednjim stanovnicima Paklenice), snimljen u suradnji s Nacionalnim parkom Paklenica i u koprodukciji s FILM 54. u sklopu prvog vertikalnog plesnog projekta u RH pod nazivom “Vrata velebita” (Histeria Nova, 2013-2016). Film je osvojio Blue Sun Nagradu za 1. mjesto na IX Paklenica Film festivalu.

  • KAportal.hr

  • Odgovori